Bianca Oonk voor haar Stenen Museum Winkeltje aan de Rapenburgsestraat in Lichtenvoorde. Foto± Karin Stronks
Bianca Oonk voor haar Stenen Museum Winkeltje aan de Rapenburgsestraat in Lichtenvoorde. Foto± Karin Stronks

Stenenmuseumwinkeltje in 'Keistad'

Algemeen

LICHTENVOORDE – Een frisse lentestart voor het Stenen Museum Winkeltje in 'Keistad' Lichtenvoorde. Tegenover de Bonifatiuskerk aan de Rapenburgsestraat 24A is het winkeltje met museum vanaf dinsdag 21 maart geopend. Na zes jaar in Bredevoort was de tijd rijp om te verhuizen naar de 'Keistad'.

Bianca Oonk betrekt een pand aan de Rapenburgsestraat dat mogelijkheden biedt voor uitbreiding van het assortiment met als specialisme mineralen, kristallen en edelstenen uit de hele wereld naast inspirerende boeken en kaarten voor jong en oud. "Het bijzondere is dat we een winkel en museum in één zijn, daarom zijn we in staat om telkens nieuwe exemplaren te laten zien", vertelt Bianca Oonk enthousiast.

Tot het assortiment van Stenen Museum Winkeltje behoren ook boeken over een bewust leven, esoterie en antroposofie.

Maar ook verhalen-, sprookjes- en prentenboeken van uitgeverijen als Lemniscaat en Christofoor zijn bijzonder als specialisme.
'Beelden voor de ziel'. Zo worden de kaarten uit de collectie genoemd met onder andere Margaret W. Tarrant, Molly Brett, Flower Fairies, (exclusief uit Engeland).

Maar ook bijvoorbeeld kaarten van Elsa Bescow, Greetje van der Zijpp en Beatrix Potter, bekend om de idyllische illustraties van dieren en sprookjesfiguren in een romantische setting zijn in de collectie van Stenen Museum Winkeltje opgenomen.
Bianca legt uit: "Ook exclusieve kunstkaarten met sluiertechniek van onder andere Ronald Tiller Atelier uit Duitsland en Liane Collot d'Herbois hebben we in ons assortiment, naast inzichts-, emotie-, seizoen-, engelen-, sprookjes- en bloemenkaarten."

Ze vervolgt: "In het winkeltje is altijd wel iets te vinden voor elk budget, allemaal schatten van de natuur. Van kleine snuisterijen, cadeautjes, sieraden, fossielen, sfeerlichten met kaars of lamp, tot decoratieve stukken of geodes, natuurlijk van steen. Bijvoorbeeld voor ruimtes als woon- en slaapkamers maar ook bijvoorbeeld voor wachtkamers, kantoren, praktijken of ateliers. Ook zijn hier aanverwante producten zoals schelpen, wierook, salie, kaarsen, maar ook cadeaubonnen, Lichtwesen-producten en Lyra kleurpotloden zijn hier verkrijgbaar. Kom gewoon eens binnenlopen om de sfeer te proeven, de natuurlijke producten te bekijken, ideeën op te doen!"

Het Stenen Museum Winketje heet klanten van harte welkom van dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en op de koopzondag, elke eerste zondag van de maand.

Voor deze gelegenheid is er voor ieder kind een gelukssteentje in deze lentetijd.


stenenmuseumwinkeltje.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant