Zeer kleine verschillen op kruisjasavond

Algemeen

HARREVELD - Een mooie lenteavond met een prima kruisjasopkomst zorgde voor een goede stemming op de kaartavond.

Het puntenrecord van de vorige kaartavond zat bij iedereen nog vers in het geheugen en men had alle gedachten al om dit record te breken. Voorzichtig de troef gebruikend, onverwacht inzettend en soms bluffend gokken, het leverde een eerste en spannende ronde op.

Die voorzichtigheid bracht geen grote puntenverschillen en dat verhoogde de spanning naar ronde twee. Ook nu weer weinig verschillen en steeds dichter naar elkaar kruipende koppels in de punten. Tussen de koploper en laatste slechts enkele honderden in punten. Dat bracht aan alle tafels uitzicht voor de hoogste kruisjaseer. Oplettende slimheid, maar ook enige geluksfactoren met de goede troef op de juiste plek, met een toenemend geluid op de tafels, het zorgde voor een spannende laatste speelronde.

Met dertig punten verschil waren het beide Jopies, al vijf en dertig jaar het kruisjaskoppel, dat het koppel Penterman/te Lindert naar plek twee verwees. Maar ook nu weer in die derde ronde een strijd om de poedelplek te ontlopen. Vader en dochter ter Bogt wilden niet voor de eerste keer poedelen, zo werd het koppel ter Maat/Waenink vakkundig afgetroefd en mochten zij proostend de troostprijs glimlachend nuttigen. De uitslagen zijn als volgt:

1. Temming-Kampshof 4710 punten
2. Penterman-te Lindert 4680 punten
3. Beerten-Krabbenborg 4660 punten
4. Harbers-Krabbenborg 4590 punten
5. Rouwhorst-Lankveld 4490 punten
De poedelplaats was met 3680 punten voor het koppel Waenink-ter Maat.

De volgende kruisjasavond wordt gehouden bij café De Boer op vrijdag 7 april.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant