Erix neemt één punt mee uit Arnhem en houdt zicht op kampioenschap

Algemeen

LIEVELDE - Met nog twee wedstrijden te gaan reisde Erix op zaterdag 25 maart als koploper af naar Arnhem voor de wedstrijd tegen AES. Erix had nog twee punten voorsprong op nummer twee Quintus in de strijd om het kampioenschap, dus was het belangrijk om de punten mee terug te nemen naar Lichtenvoorde. Dit lukte gedeeltelijk, Erix ging met één punt huiswaarts.

De wedstrijd liep echter totaal anders dan vooraf verwacht of gehoopt. AES die altijd met hars mogen spelen, dit in tegenstelling tot Erix dat nooit met hars speelt, hadden extra veel van dat kleefmiddel aan de bal gedaan. Dit miste zijn uitwerking niet, Erix had moeite om de bal rond te spelen en acties te maken en dat leidde tot veel balverlies aan Erix zijde met break-outs van de tegenstander tot gevolg, Erix kwam daarom al snel op achterstand.

De mannen van AES hadden zelf ook moeite met hun eigen bal vol hars waardoor de achterstand niet verder op liep. Langzaam begon Erix te wennen aan de bal en kwam men beter in het spel en wist wat van de achterstand in te lopen wat resulteerde in een ruststand van 12-12 wat vooral te danken was aan enkele prachtige passeracties van Youri Kuypers. Erix leek de wedstrijd weer in handen te nemen maar in de rust had AES weer hars aan de bal gedaan waardoor Erix opnieuw moeite had om acties te maken en te scoren.

De voorsprong van AES liep weer op en het leek er steeds meer op dat Erix tegen een nederlaag zou oplopen. Maar Erix gaf niet op en knokte zich terug in de wedstrijd en had vier minuten voor tijd een voorsprong van drie punten. Dit hadden er vier moeten zijn als niet een doelpunt van Marco Rotter, volgens Erix onterecht, werd afgekeurd. Helaas was er daarna binnen twee minuten weer een gelijke stand door balverlies van Erix. De slotfase was zeer spannend ook voor het meegereisde publiek uit Lichtenvoorde.

Stijn van Zutphen bracht Erix dertig seconden voor tijd weer op voorsprong en leek Erix toch de overwinning binnen te halen. Met nog één seconde op de klok maakte AES door een wanhoopsschot toch nog de gelijkmaker, hoewel het doelpunt pas na de zoemer in doel ging, werd deze toch goedgekeurd door de scheidsrechter. Helaas maar één punt voor Erix dus die zondag Quintus zagen winnen en teug zagen komen tot op één punt in de race om het kampioenschap. De laatste wedstrijd wordt op zondag 2 april in de Hamalandhal gespeeld tegen The Flyers uit Wychen, Erix kan dan het kampioenschap binnenhalen en promoveren naar de landelijke hoofdklasse. De wedstrijd begint om 14.00 uur.