Anne van der Donk, Marianum-leerling. Foto: PR
Anne van der Donk, Marianum-leerling. Foto: PR

Grote inbreng jongeren bij dodenherdenking Lichtenvoorde

Algemeen

LICHTENVOORDE - Elk jaar wordt het steeds drukker bij de dodenherdenking in Lichtenvoorde. Wat opvalt is dat steeds meer jongeren geïnteresseerd zijn in de 4 mei herdenking. Leerlingen van de Pastoor van Ars-school en het Marianum in Lichtenvoorde hebben dit jaar een grote inbreng in de herdenking.

Ze helpen bij de kranslegging en ze leggen zelf ook bloemen op de graven van de 23 jonge geallieerde soldaten en lezen gedichten voor. Zo ook Anne van der Donk. Anne is 14 jaar en zit in het tweede jaar van het Marianum in Lichtenvoorde. Anne zal tijdens de 4 mei herdenking een gedicht voordragen genaamd: 'Vanavond ben ik Stil'.

Anne geeft aan: "Toen m'n geschiedenis leraar dhr. Schutten, mij vroeg of ik een gedicht tijdens de herdenking wilde voorlezen heb ik meteen 'Ja' gezegd. Ik heb veel van de oorlog gehoord en vind het interessant. Maar bovenal wil ik mijn respect tonen voor hen die hun leven hebben gegeven voor onze vrijheid. De vrijheid die voor ons zo gewoon is, maar voor heel veel anderen mensen, ook nu elders in de wereld, absoluut geen vanzelfsprekendheid is!"

Men kan het gedicht van Anne en andere gedichten, verhalen en muziek van Harmonie St. Caecilia beluisteren tijdens de 4 mei herdenking in Lichtenvoorde, aanvang 19.00 uur, St. Bonifatiuskerk. De organisatie van de dodenherdenking is in handen van het 4 mei comité Lichtenvoorde.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant