De Oost Gelrenaren die een Koninklijke onderscheding hebben ontvangen met in hun midden burgemeester Annette Bronsvoort. vlnr Bennie Scholten, Henk Heinst, Agnes Hanselman, burgemeester Bronsvoort, Teun Giezen, Gerard Wissink en Bennie Berendsen.
De Oost Gelrenaren die een Koninklijke onderscheding hebben ontvangen met in hun midden burgemeester Annette Bronsvoort. vlnr Bennie Scholten, Henk Heinst, Agnes Hanselman, burgemeester Bronsvoort, Teun Giezen, Gerard Wissink en Bennie Berendsen.

Zes Koninklijke onderscheidingen in Oost Gelre

Algemeen

GROENLO - In de raadszaal van het stadhuis in Groenlo zijn vanochtend zes Koninklijke onderscheidingen uitgereikt door burgemeester Annette Bronsvoort. De burgemeester vertelt blij te zijn dat er binnen de gemeente zoveel mensen werken aan een betere samenleving en verhaalt over de bijzondere smoezen waarmee de mensen naar het stadhuis zijn gelokt.

Door Kyra Broshuis

Agnes Hanselman
Zo is er een Koninklijke onderscheiding voor mevrouw Agnes Hanselman-Te Woerd uit Lichtenvoorde (70 jaar) die in de veronderstelling is dat haar echtgenoot gedecoreerd gaat worden. Mevrouw Hanselman ('bezige bij, bestuurlijke kei en bescheiden') wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege haar (vrijwillige) werkzaamheden voor de EHBO-vereniging Lichtenvoorde, dansgroep De Vier Winden, de Lichtenvoordse Tennisclub De Kei en de Zonnebloem, afdeling Lichtenvoorde.

Teun Giezen
Teun Giezen (71) uit Groenlo ('stille kracht, zolder vol archief en diepvries vol worst') wordt onderscheiden voor zijn (vrijwilligers)werk voor Mannenzangvereniging Inter Nos uit Groenlo, de Culturele Commissie in Groenlo, de catering van het Dweilorkestenfestival in Groenlo, de Seniorenvereniging (KBO), de stichting Seniorenbelang Groenlo en zijn inzet als vrijwilliger bij de Molenberg.

Bennie Berendsen
Ook is er een Koninklijke onderscheiding voor Bennie Berendsen (69 jaar) uit Zieuwent. Berendsen ('integer, kennis van zaken en de bedenker van de Arfgoodroute') wordt geprezen om zijn inzet voor de ABTB in Zieuwent, het kerkbestuur van de H. Werenfridusparochie, de kathedraal van de Achterhoek, in Zieuwent, de VVV Oost Gelre en de buurtbusvereniging Aalten-Ruurlo waar hij zowel coördinator als chauffeur is.

Gerard Wissink
Vervolgens is het de eer aan Gerard Wissink uit Groenlo om de versierselen, behorend bij de benoeming, opgespeld te krijgen. De 80-jarige Wissink ('ondernemend, extreem lange staat van dienst en energiek') wordt geëerd om zijn vele werkzaamheden voor het Groenlo's Ondernemersverbond, kegelclub De Iemkes uit Groenlo, Stichting St. Ludger uit Groenlo, de Parochievergadering St. Paulusparochie en Beleidsgroep Diaconie, kringloopwinkel Vincentius Vereniging en de Voedselbank Oost-Achterhoek.

Henk Heinst
Henk Heinst (71 jaar) uit Lichtenvoorde ('samenwerkend, punctueel en betrokken') wordt onderscheiden voor zijn intensieve werkzaamheden voor de Lichtenvoordse tafeltennisvereniging Litac, het 4 mei Comité Lichtenvoorde, de Sportverkiezingsraad Oost Gelre en de Stichting de Zandschoppe in Lichtenvoorde.

Bennie Scholten
Voor 74-jarige Bennie Scholten uit Lichtenvoorde ('budgetbewaker, routeplanner en mantelzorger') is er een Koninklijke onderscheiding voor zijn werk voor verschillende voetbalclubs in de regio waar hij trainer is geweest. Ook heeft hij veel betekend voor Litac uit Lichtenvoorde, St. Bernardus in Bredevoort, de Protestantse Gemeente in Lichtenvoorde, St. Hulpdienst 'Een helpende Hand' en als mantelzorger voor zijn oom en tante.

Burgemeester Bronsvoort nodigde vervolgens alle familieleden, vrienden en collega's die aanwezig zijn om een toost uit te brengen op de gedecoreerden.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant