Broers Klein Nienhuis zijn tevreden over de resultaten. Foto: PR
Broers Klein Nienhuis zijn tevreden over de resultaten. Foto: PR

Siebe en Bart Klein Nienhuis tevreden over Internationale Tour de Junior

Algemeen

ACHTERVELD/LICHTENVOORDE - Beide broers Klein Nienhuis hebben afgelopen week ieder negen wedstrijden gereden in de meerdaagse Tour de Junior. Siebe (cat 6) had als doel top 15 in het algemeen klassement en een paar top 10 plekken in de wedstrijden. Bart had als doel podium en podium plaatsen in de negen wedstrijden.

Siebe heeft de volgende uitslagen gereden: Omloop maandag: achtste. Klim Tijdrit dinsdag zestiende. Criterium dinsdag 22e. Klassieker woensdag zevende. Klim Tijdrit donderdag negentiende. Criterium donderdag negende. Tijdrit vrijdag dertiende. Omloop vrijdag 23e. Criterium zaterdag zesde. Overall twaalfde. Siebe is zeer tevreden en moe naar huis gegaan.

Bart maar ook Siebe hadden beide te maken met meerdere ploegen die ook als ploeg reden. Siebe had er weinig last van omdat de jongens en meisjes echt voor eigen succes gingen, maar bij de nieuwelingen (Bart) was de ploegentactiek goed zichtbaar. Enigszins gefrustreerd ging Bart dan als eenling ook de klassieker in. Een solo van ruim 30 kilometer vanaf kilometer 10 volgde. Op het moment dat hij teruggepakt was gingen vier renners er vandoor. Zij hebben daarna de tour op slot gezet. Het podium was woensdag gemaakt. Donderdagmorgen gingen door de nylondraden van het zeem zijn zitvlak kapot. En in de avond is hij hard gevallen. Redelijk gehavend heeft Bart toch door gekoerst.

Bart heeft de volgende uitslagen gereden: Omloop maandag zevende. Klim Tijdrit dinsdag vierde. Criterium dinsdag vierde. Klassieker woensdag zesde. Klim Tijdrit donderdag zeventiende (zonder op het zadel te zitten). Criterium donderdag tweede (met val en veel zalf speciaal in Utrecht gehaald). Tijdrit vrijdag dertiende (met diverse schaafwonden en blauwe plekken op de handen, heupen en de borst – was donderdag voorover op het asfalt gekomen)
Omloop vrijdag zesde. Criterium zaterdag derde. Overall zesde.

Ondanks dat de vooraf gestelde doelen niet gehaald werden, ging ook Bart tevreden naar huis. Hij was volgens de jury dan ook 'één van de smaakmakers van de wedstrijden van de nieuwelingen'.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant