Vorig jaar werd Imke ter Woerd winnares. Foto: PR
Vorig jaar werd Imke ter Woerd winnares. Foto: PR Foto: Verona Westera

Word jij Jeugdkoning(in) 2017?

Algemeen

LICHTENVOORDE - Ben je ouder dan 10 jaar maar nog geen 18 jaar en wil je toch meedoen aan het vogelschieten tijdens de kermis op maandag 11 september? Dat kan! Tegelijk met het vogelschieten voor volwassenen is er op het zelfde terrein namelijk het jeugdvogelschieten. Deelnemers hoeven niet te betalen, maar ze kunnen wel een prijs winnen.

Vorig jaar was het Imke ter Woerd die de vogel er af schoot en tot jeugdkoningin gekroond werd. St. Switbertus stel: "Overleg met je ouders of je mee mag doen en kom maandagmorgen 11 september nadat de corsowagens door Lichtenvoorde zijn getrokken naar het Swite-terrein. Daar kun je je opgeven. Na de ereronde bij het vogelschieten voor de volwassenen begint het jeugdvogelschieten. Wie een deel van de vogel er af schiet krijgt een prijs. Degene die de romp er af schiet krijgt de grootste prijs en wordt ook de koning of koningin. Als bij de volwassenen de romp gevallen is en daar dus de koning(in) bekend is, stopt ook het vogelschieten voor de jeugd. Mocht daar de romp nog niet gevallen zijn, dan is degene die als laatste geschoten heeft de jeugdkoning(in). Ben jij dat, dan mag je mee naar Pillen, samen met je ouders en een vriendje of vriendinnetje. Daar worden de nieuwe koningen en koninginnen gefeliciteerd en krijgen jullie wat te drinken aangeboden. Als je wilt mag je een stukje schrijven in het clubblad van St. Switbertus, je foto komt op de site en in de krant en je wordt uitgenodigd voor de Patroonsdag in het voorjaar. Dat is een gezellige dag met een gezamenlijk ontbijt en een leuke activiteit 's middags."
Wie nog meer wil weten, kan op de site of de Facebookpagina van schuttersgilde St. Switbertus kijken. Daar staat alles over het vogelschieten, zoals welke prijs er te winnen is, wat de regels zijn voor het jeugdvogelschieten, enzovoorts.


www.st-switbertus.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant