Vier banen voor de verschillende afstanden. Foto: Karin Stronks
Vier banen voor de verschillende afstanden. Foto: Karin Stronks

Slotavond zwemvierdaagse in discosfeer

Algemeen

LICHTENVOORDE – De 36ste editie van de Zwemvierdaagse zit er weer op. Op donderdag 19 oktober zwommen de 264 deelnemers hun laatste meters in discosfeer. DJ Ruud zorgde voor muziek, discolampen en nu en dan voor een rookgordijn. Na afloop konden de zwemmers genieten van poffertjes of een ijsje en de welverdiende medaille in ontvangst nemen. De jongste sportievelingen mochten een presentje grabbelen uit de grabbelton.

Door Karin Stronks

Het is druk in zwembad Meekenesch. Het 25-meterbad is verdeeld in vier banen, de 1000, 500 en 250 meter deelnemers zwemmen apart van elkaar, aan de linkerkant mag men in één richting zwemmen. De zwemmers zijn met de laatste loodjes bezig. DJ Ruud draait muziek, discolampen en af en toe een rookgordijn zorgen voor discosfeer. Een groot aantal vrijwilligers houden toezicht, per baan zijn een beperkt aantal zwemmers toegestaan, of ze tekenen de deelnameformulieren af en delen de welverdiende medailles uit.

Dit jaar werd de Zwemvierdaagse voor de 36ste keer gehouden. Het is altijd een gezellige boel, ouders, kinderen, jongeren doen mee. Het aantal deelnemers is vrij stabiel, dit jaar hebben 264 zwemmers meegedaan. "Dit jaar konden voor het eerst de 55-plussers 's morgens zwemmen. Van 8.30 tot 9.30 uur trokken zij hun baantjes. Dat is zeker voor herhaling vatbaar. En omdat er vraag naar was mochten ook kinderen die nog bezig zijn met zwemles en die al in het diepe bad mogen tussen 16.00 en 17.00 uur meedoen", vertelt Mirella Berendsen van LIVO. Mirella is één van de vier commissieleden die de Zwemvierdaagse organiseren.

De Zwemvierdaagse werd van maandag 16 tot en met donderdag 19 oktober gehouden. Mirella: "Elke dag zijn er leuke extra activiteiten. Maandag was de startdag, kinderen konden in de kantine het spel Twister spelen en wie dat wilde kon meedoen met 'spijkerbroek hangen'. Dinsdag werd een workshop ballonnen-figuren maken aangeboden, op woensdag was de bingoavond. De eerste bingo ronde was gratis. En vanavond, donderdag, sluiten we af met disco! Na het zwemmen zijn er poffertjes of ijsjes te koop. En natuurlijk krijgen de deelnemers hun welverdiende medaille!"

Aan de Zwemvierdaagse is al jaren een leuke winkeliersactie verbonden. Mirella legt uit: "Er doen 33 winkels mee met deze actie. Als mensen zich inschrijven voor de Zwemvierdaagse krijgen ze een deelnameformulier met daarop een nummer. Als dat nummer correspondeert met een nummer in de etalage in één van de winkels die meedoen winnen ze een prijs! De deelnemende winkels sponsoren de Zwemvierdaagse, daardoor kunnen wij de extra activiteiten gratis aanbieden."

DJ Ruud zorgt voor muziek. Foto: Karin Stronks

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant