Longa '30 herpakt zich sterk

Algemeen

LICHTENVOORDE - Na de nederlaag tegen RKZVC heeft Longa '30 zich goed herpakt. In Nijmegen werd het tegen Quick 1888 0-2 voor de Lichtenvoordenaren. Door de drie punten staat Longa '30 momenteel tweede en beleeft het dus een zeer goede competitiestart. Longa '30 kwam snel op voorsprong en kwam hierna nagenoeg niet meer in de problemen.

Longa '30 begon de eerste helft uitstekend. Bijna ieder duel werd gewonnen en er werd goed druk gezet op de tegenstander. Door de vele onderscheppingen op het middenveld kreeg Longa '30 veel ruimte om te voetballen. Hierdoor waren er veel mogelijkheden om aanvallen op te zetten over de flanken. Dit resulteerde uiteindelijk ook in een het eerste doelpunt. Na een goede voorzet van Thom Berendsen was het Thomas Kerperien die de bal uit de draai in het doel wist te werken. Hierna waren er voor Longa '30 nog een aantal mogelijkheden via standaardsituaties, maar er werd verzuimd om de voorsprong te vergroten.

De tweede helft wist Longa '30 het goede spel voort te zetten. Na een aantal minuten was het Nick te Veldhuis die uit een prachtig afstandsschot de 0-2 op het scorebord wist te zetten. Hierna was het voor de ploeg uit Lichtenvoorde vooral zaak om de voorsprong te verdedigen. Quick 1888 ging met een extra spits voetballen om zo meer gevaar te creëren, maar Longa '30 kwam niet tot nauwelijks in de problemen doordat er zeer compact werd verdedigd. Het spel was de tweede helft niet altijd even goed, maar uiteindelijk werd hiermee wel het gewenste resultaat behaald.

De drie punten zijn binnen. Longa '30 staat na vijf wedstrijden op twaalf punten en is dus uitstekend gestart aan de competitie. Zondag staat er een thuiswedstrijd tegen Stevo op het programma. De wedstrijd start om twee uur op sportpark De Treffer in Lichtenvoorde.