RKZVC wint na degelijke pot voetbal

Algemeen

ZIEUWENT - Na de euforie van de kraker vorige week tegen Longa '30 was het de vraag in hoeverre iedereen deze zondag weer met beide voeten op de grond zou staan in een 'gewone' competitiewedstrijd. Je mag niet verwachten dat het team elke wedstrijd op het niveau van de tweede helft van vorige week kan spelen. Misschien minder flitsend, maar wel degelijk won RKZVC met 2-1 van Heino.

De eerste vijf minuten had RKZVC het moeilijk tegen een goed spelend Heino. Binnen de minuut kon een Heinose spits over links door, tikte de bal over keeper Huib Jonkman richting goal maar kon Michiel Krabbenborg de bal nog voor de doellijn weg werken. In de vierde minuut tikte een spits van Heino voor de 1e paal een lage voorzet van links nog ruim naast. Hoewel daarna RKZVC het spel wel meer controleerde, maakten ze het zich soms ook moeilijk doordat er nogal wat slordige passes waren en zo Heino soms gemakkelijk in balbezit kon komen. In vergelijking met andere wedstrijden speelde RKZVC wat minder kansen uit, maar enkele behoorlijke goeie. De eerste was in de dertiende minuut na een voorzet van Bart te Focht waarna Sjors Storkhorst in het centrum voor zijn verdediger kwam en recht op de keeper schoot. Vier minuten later minuten later werd een inzet van Joey Belterman in het centrum geblokt. In de 23ste minuut redde Huib Jonkman knap na een schot in de rechter benedenhoek. Na een schot in de 28e minuut van de voor Joey Belterman ingevallen Sven Jurjus (enkelblessure) kwam RKZVC in de 34ste minuut op een 1-0 voorsprong. Een crosspass van Michiel Krabbenborg werd knap op rechts aangenomen door Sjors Storkhorst. Hij soleerde langs twee verdedigers naar binnen en schoot hard bij de rechterpaal binnen. In de 38ste minuut was de laatste mooie aanval van RKZVC. Waldo Rhebergen zette van rechts laag voor waar de inzet van Jouke Knippenborg op de doellijn nog ternauwernood kon worden geblokt.

Hoewel Heino na rust aandrong had RKZVC de tweede helft wel grotendeels onder controle. RKZVC moest wel attent blijven bij de aanvallen van Heino. In de 50ste minuut kreeg Wouter Pillen bij een sliding de bal ongelukkig tegen zijn arm kreeg waardoor Heino een penalty kreeg. Jesper Schokker benutte dit buitenkansje onberispelijk voor de 1-1. Vijf minuten later was er weer een schotkans voor Heino maar er kwam slechts een schotje. Dat was tot de laatste minuut verder de enigste echte kans voor Heino in de tweede helft. Een eerste waarschuwing gaf Jens Schutten in de 67ste minuut maar de Heinose keeper had geen moeite met zijn schot. Twee minuten later was het wel raak. Bart te Focht won een kopduel op het middenveld, Sven Jurjus draaide direct naar voren door en passte perfect op links de zestienmeter in naar Sjors Storkhorst. Schuin links voor goal schoot hij de bal laag over de grond binnen voor 2-1. Vijf minuten later redde de Heino-keeper knap op een kopbal van Jens Schutten na een voorzet van Waldo Rhebergen. Enkele minuten later ging een geplaatste schuiver van Sjors Storkhorst een halve meter naast. Na een flitsende aanval in de 82ste minuut via Sven Jurjus en Waldo Rhebergen kon de Heino-keeper het schot van Sjors Storkhorst nog net redden ten koste van een corner. En bij de laatste mooie Zieuwentse aanval over links was er in het centrum voor de goal niemand die de lage voorzet kon afwerken. Dat Heino wel degelijk aanvallend gevaarlijk kan zijn, bewezen ze in de allerlaatste minuut. Een scherpe voorzet van links werd voor goal door alles en iedereen gemist.

RKZVC speelde niet zo groots als vorige week, maar het collectief was goed. Op basis van het veldspel was Heino zeker gelijkwaardig maar op basis van het aantal kansen was de overwinning van RKZVC verdiend.

De volgende wedstrijd is zaterdag 28 oktober om 19.00 uur uit naar Rigtersbleek.