Hans Poortier (bestuurder) en Mirjam Houwers (vicevoorzitter OR) met de trofee. Foto: PR
Hans Poortier (bestuurder) en Mirjam Houwers (vicevoorzitter OR) met de trofee. Foto: PR

De Lichtenvoorde gedeeld tweede Driehoek 3D-Trofee

Algemeen

LICHTENVOORDE - De Lichtenvoorde is samen met KPN en Danone genomineerd voor de Driehoek 3D-Trofee. Dit is een prijs voor de organisatie die het goede voorbeeld geeft als het gaat om samenwerking tussen medezeggenschap (ondernemingsraad), toezicht (Raad van Toezicht) en bestuur. Op 12 december was de uitreiking van deze prijs. De Lichtenvoorde is samen met Danone gedeeld tweede geworden achter KPN die de Driehoek 3D-Trofee heeft gewonnen.

Alle genomineerden verdienen volgens de jury veel lof voor hun cultuur van in- en extern overleg met vele stakeholders. Wat dat betreft zijn alle drie organisaties goede voorbeelden. Over zorginstelling De Lichtenvoorde geeft de jury aan: "Zij is robuust door haar waarde, gedrevenheid en zelfsturing en is een lichtend voorbeeld op het gebied van diversiteit." Een oordeel om trots op te zijn. Over De Lichtenvoorde zegt de jury verder: "Het is een organisatie waar veel wordt samen gedaan, heel organisch en zelfsturend. De overlegcultuur is breed, omvattend en ingewikkeld. Wat opvalt is dat de afstand tussen de raden bij De Lichtenvoorde heel klein is. Sterk is De Lichtenvoorde op diversiteit, zo heeft men de Roze Loper gewonnen: een prijs voor de wijze van omgang met lhbt-cliënten (Lesbisch, Homo, Biseksueel of Transgender)."

Waar je als kleine organisatie groot in kunt zijn
Hans Poortier (bestuurder) geeft aan erg trots te zijn. "Dat je je als kleine zorginstelling, in toch heel lastige tijden, kunt meten met de top van het Nederlandse bedrijfsleven. En dat je door dicht bij je eigen waarden te blijven kunt groeien en excelleren. Ik ben er ontzettend trots op dat wij dat kunnen." Mirjam Houwers, vice-voorzitter van de OR sluit zich hier helemaal bij aan. "Het mooie is ook dat wel elkaar weten te vinden. We zitten allemaal goed in onze rol en gaan vooral ook niet op elkaars stoel zitten. We hebben allemaal de drive om het goed te doen voor De Lichtenvoorde. En als medewerkers zich goed voelen in de organisatie dan werkt dat door naar de cliënten en daar doen we het voor."

Dialoog, duurzaamheid en diversiteit
De Driehoek 3D-Trofee is op 12 december tijdens het jaarcongres van de Alliantie Medezeggenschap en Governance bij de SER uitgereikt. De driehoek staat voor de partners medezeggenschap, toezicht, bestuur en 3D staat voor dialoog, duurzaamheid en diversiteit. Een goede samenwerking tussen de partners is lang niet overal het geval en dat is jammer. Het is juist een meerwaarde voor de onderneming. De trofee zelf is een initiatief van de Alliantie Medezeggenschap & Governance. Opgericht in 2015, bestaat de alliantie uit bedrijven en organisaties, sociale partners, overheid en wetenschap.

Meer informatie
De Lichtenvoorde is een zorginstelling voor mensen met een beperking en richt zich op jeugd- en jongerenzorg, volwassenzorg, ouderenzorg en werk en vrije tijd in Oost-Gelderland.


www.delichtenvoorde.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant