Iedere deelnemer schiet vijf keer drie wedstrijdpijlen per avond. Foto: PR
Iedere deelnemer schiet vijf keer drie wedstrijdpijlen per avond. Foto: PR

Open teamcompetitie boogschieten St. Switbertus

Algemeen

LICHTENVOORDE - Schuttersgilde St. Switbertus organiseert elk jaar in de maanden februari en maart de Open Team Competitie Handboogschieten voor bedrijven, (buurt)verenigingen, vriend(inn)engroepen of (kaart)clubs. Een team bestaat uit vier personen, heren, dames of gemengd en deelnemers moeten minimaal 15 jaar zijn. Per team mag één deelnemer lid zijn van een handboogsportvereniging.

Tijdens de competitie komt elk team twee avonden schieten, waarbij iedere schutter met drie proefpijlen aan het schieten kan wennen. Daarna worden elke avond vijf beurten van drie pijlen verschoten. Dit zijn dus vijftien pijlen per persoon per avond die meetellen voor het resultaat. Per team maakt dat 120 pijlen per team over twee avonden.
De beste twaalf teams plaatsen zich voor de knock-outronde. Hierin valt telkens de helft van het aantal teams af tot de winnaar van de wisselbokaal over blijft. Naast de wisselbokaal zijn er diverse team- en persoonlijke prijzen te winnen.
Dit jaar wordt er geschoten met de nieuw aangeschafte competitiehandbogen.
De Open Team Competitie vindt plaats in het eigen clubgebouw De Swite aan de Hendrik Leemreizestraat 2 in Lichtenvoorde. Daar is op dinsdag 20 februari een oefenavond voor beginnende schutters. De wedstrijdavonden zijn op de dinsdagen 27 februari, 6 maart, 13 maart en 20 maart. Een week later op vrijdag 30 maart is de finale met aansluitend de prijsuitreiking. De deelnamekosten bedragen twintig euro per team.
Aanmelden kan met het inschrijfformulier op de site.


st-switbertus.nl/handboogsport

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant