Pacelli DS1 overklast OBW

Algemeen

ZIEUWENT - Zaterdag 20 januari 2018 stond voor Pacelli uit Zieuwent de tweede thuiswedstrijd van 2018 op het programma. Vorige week speelden de dames uit in Houten en verloren daar met een verschil van 10 doelpunten (34-24). Dit ruime verlies deed pijn, maar zorgde ervoor dat er deze week iets recht te zetten viel en de dames extra gebrand waren om te winnen. En dat gebeurde: OBW werd overklast met 28-15.

OBW is geen onbekende tegenstander voor Pacelli, want al jaren staan de ploegen tegenover elkaar in de competitie. De wedstrijd voelt altijd weer aan als een derby, gezien Zevenaar voor Pacelli uit Zieuwent de dichtstbijzijndste ploeg is uit de Hoofdklasse B.

Nadat het startsignaal klonk, mocht Pacelli in de aanval beginnen. Een prima uitgespeelde aanval werd helaas niet afgemaakt. De aanvallen daarop werden ook secuur uitgespeeld, maar helaas wist Pacelli het doel niet te bereiken. Aan de andere kant van het veld wist OBW de kansen ook niet af te maken. Hierdoor bleef de wedstrijd de eerste minuten doelpuntloos. Toen Pacelli eenmaal het net wist te raken, werd een ruime voorsprong voor Pacelli een feit. Dat deze wedstrijd verloren zou worden, werd al snel uitgesloten. Het verschil in doelpunten werd steeds ruimer. Zo stond er een ruststand van 16-7 op het scorebord.

De tweede helft werd geopend door een mooie treffer van Pacelli. Het verschil in doelpunten werd verder uitgebouwd en dit leverde frustraties op bij de ploeg uit Zevenaar. Door flinke overtredingen van OBW werden er regelmatig tweeminuten-tijdstraffen en zelfs drie rode kaarten uitgedeeld. Hierdoor stond de ploeg uit Zevenaar meerdere keren met vier speelsters in het veld. Pacelli bouwde het verschil uit, maar wist daarnaast ook honderd procent kansen niet af te maken. Uiteindelijk alsnog een ruime overwinning: 28-15.

Zaterdag 27 januari om 19.00 uur speelt dames 1 uit tegen ESCA uit Arnhem. Deze ploeg staat een plek onder Pacelli dus dit belooft een spannende pot te worden. Supporters zijn welkom!