De huidige situatie betreffende het voetbal- en tenniscomplex in Zieuwent. Foto: Theo Huijskes
De huidige situatie betreffende het voetbal- en tenniscomplex in Zieuwent. Foto: Theo Huijskes Foto: Theo Huijskes

Subsidie voor Zieuwentse ballenvanger

Algemeen

Plaatsing tussen voetbal- en tenniscomplex

Door Theo Huijskes

ZIEUWENT - De gemeente Oost Gelre is bereid om de Stichting Accommodatiebeheer RKZVC (SAR) een eenmalige subsidie te verstrekken van drieduizend euro voor een nieuwe ballenvanger tussen het voetbal- en tenniscomplex op sportpark De Greune Weide.

De Zieuwentse Tennisvereniging (ZTV) ervaart overlast van overgeschoten voetballen. Niet alleen tijdens voetbalwedstrijden, maar vooral ook tijdens de vele trainingen. Zeker wanneer hierbij het afwerken op doel als trainingsonderdeel op het programma staat, komen de ballen regelmatig op het tenniscomplex terecht. Los van de overlast bij het beoefenen van de tennissport, geeft ZTV aan dat het euvel ook leidt tot gevaarlijke situaties voor de tennissers.

Gesprekken tussen de beide clubbesturen hebben niet tot een oplossing geleid. Daarom is een gezamenlijke brief naar de gemeente Oost Gelre gestuurd, waarin beide clubs vragen om medewerking in de vorm van een bijdrage aan een andere ballenvanger; hoger (acht meter in plaats van de huidige vijf) en breder (veertig meter in plaats van 25).

Wethouder sport Jos Hoenderboom: "In dit geval is veilig en gezond sporten duidelijk in het geding. Een maatwerkoplossing is hier op zijn plaats. Vandaar de tegemoetkoming met een bedrag van drieduizend euro in de te maken kosten."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant