Noud Garstenveld in actie. Foto: PR
Noud Garstenveld in actie. Foto: PR

Noud Garstenveld NFF Nederlands Kampioen BMX

Algemeen

LICHTENVOORDE - Noud Garstenveld van de FCCL mag zich een jaar lang NFF Nederlands Kampioen BMX noemen. Hij won op Tweede Pinksterdag op overtuigende wijze in Haaksbergen de nationale titel bij de jongens 13 jaar. De gehele dag toonde hij al zijn uitstekende vorm. Als grote favoriet ging hij de finale in en alsof hij totaal geen druk voelde vloog hij weg bij de start en heeft hij geen moment zijn tegenstanders het gevoel gegeven dat er ook maar iets te halen viel. Eeen geweldige zege voor Noud!

Naast deze grote kampioen waren er namens de FCCL ook nog een aantal vice-kampioenen. Stef Hollander eiste bij de jongens 16/17 een mooie tweede plek op. Datzelfde gold voor de Cruisers Sven Berendsen en Gertie Hobelman, die een uitstekende dag bekroond zagen met een tweede plaats. Ook Levi Hubers behaalde na een formidabele race het podium. Finaleplaatsen waren er eveneens voor Cruisers Kevin Waalders (4e Cruisers 30 -), Dennis Bouwmeester (5e 30 +) en Anne Mokkink (Cruiser Dames). Voor Anne Mokkink gold zelfs dat zij ook de finale haalde bij de meisjes ouder dan 16. Daarin werd zij 7de. Bij de jongens/meisjes 4 en 5 behaalde Jop Roosendaal een hele mooi zesde plaats. En Mart Garstenveld en Timo Boesveld mogen zich een jaar lang nummer 7 van Nederland noemen.

Kevin Brethouwer, Jelle Terhorst, Lars Duenk, Tycho Luikink, Ryan Bouwmeester, Finn Biesbroek, Jacco Hubers en Stijn Dreijers wisten heel knap de halve finale in hun leeftijdscategorieën te behalen. Ook podiumkandidaat Sieb Duenk strandde in de halve finales. Dit had echter te maken met een verschrikkelijke val. Duncan Taken, Swen Wevers, Sydney Taken en Ruben Wheeler wisten de kwartfinales te bereiken. Rik Kempink, Connor Bouwmeester, Joep Roosendaal, Mees Gribbroek, Daan Hobelman, Vince Bouwmeester, Mika Terhorst en Koen Geelink reden echt fantastische manches, maar wisten zich net niet te plaatsen voor de finales in hun categorie.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant