Afbeelding

Wat is er gebeurd met Islam Dabbas?

Algemeen

OOST GELRE - De ouders van Islam Dabbas hoorden afgelopen juli dat hun zoon dood is. Zeven jaar geleden zagen ze hem voor het laatst, in de gevangenis. Ze weten nog steeds niet wat er met hem is gebeurd. Net als de families van zo'n 80.000 andere Syriërs, waaronder activisten, journalisten, medici en advocaten.

Het conflict in Syrië begon in 2011 met opstanden die hard werden neergeslagen. De overheid pakte ook student en activist Islam Dabbas op, vanwege het organiseren van een protest. Jarenlang wist zijn familie niet waar hij was en of hij nog leefde.

De familie van Islam Dabbas en ruim honderd andere Syrische families kregen onlangs te horen dat hun 'verdwenen' dierbaren niet meer in leven zijn. De Syrische overheid heeft bevestigd dat ze de dood vonden in de gevangenis. Na jaren van onzekerheid willen deze families nu weten wat er precies is gebeurd. Ook moet de overheid de lichamen overdragen aan de nabestaanden, zodat ze op een betekenisvolle manier afscheid kunnen nemen.

Draag uw steentje bij. Met één handtekening kunt u al bijdragen aan een betere wereld. Zet uw handtekening onder de petitie die ligt in de wereldwinkel en de bibliotheek in Aalten, of wordt schrijfabonnee. Voor meer informatie: amnestyaaltenoostgelre@gmail.com

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant