Het Bernard Vos Clubhuus in Lievelde dat duurzaam wordt aangepast.
Het Bernard Vos Clubhuus in Lievelde dat duurzaam wordt aangepast.

Gemeentelijke subsidie voor Bernard Vos Clubhuus

-

Lievelde - Het Bernard Vos Clubhuus is voor de gemeenschap Lievelde een erg belangrijke voorziening. Deze voorziening wil men nog belangrijker maken door het gebouw aan de Bergstraat in kleine kern Lievelde een behoorlijke aanpassing te laten ondergaan en daarbij tegelijkertijd duurzamer te maken, zodat het ook in de toekomst garant staat voor een deugdelijke exploitatie. Om het een en ander mogelijk te maken, is inmiddels een dekkingsplan bewerkstelligd van in totaal € 177.500,00, waarvan een bedrag van € 20.000,00 wordt verstrekt via een gemeentelijke subsidie.

Door Theo Huijskes


Verantwoordelijk portefeuillehouder Jos Hoenderboom zegt dat de multifunctionele accommodatie (MFA) in Lievelde deze subsidie van harte toekomt.
"In navolging van onder andere Harreveld en Zieuwent wordt hier een staaltje van gemeenschapszin aan de dag gelegd, dat wij als college maar al te graag omarmen. Mede door de ontplooide initiatieven onder de eigen burgers, hebben wij het hier over een voorziening, die voorziet in een grote lokale behoefte. Een voor de inwoners van Lievelde belangrijke inloopvoorziening dan wel ontmoetingsplek."

Stichting Clubhuus
In de maand mei van dit jaar heeft de Stichting Bernard Vos Clubhuus een aanvraag ingediend voor een financiële bijdrage ten behoeve van de aanpassing van het gebouw. Een en ander omdat er vanuit de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) meerdere initiatieven ontstaan om elkaar te ontmoeten en (nieuwe) activiteiten te ondernemen. Hierdoor worden de inwoners zoveel mogelijk betrokken bij de gemeenschap. Echter, de huidige staat van het Bernard Vos Clubhuus laat op een aantal onderdelen te wensen over. Ook de omgeving van het gebouw is behoorlijk veranderd door de afbraak van het slachthuis (Vion, voorheen exportslachterij Vos), dat pal tegen het dorpshuis stond. Dit alles deed de Stichting Bernard Vos Clubhuus Lievelde als eigenaar en exploitant besluiten om het dorpshuis, de accommodatie en het omliggende terrein op een aantal punten aan te passen. Op deze manier wil men tegemoetkomen aan de vraag, beter gezegd wens naar lokale uitvoering van de verschillende Wmo-taken en wordt er dientengevolge tevens bijgedragen aan de leefbaarheid in het dorp Lievelde.

Aanpassingen
Volgens wethouder Hoenderboom is er voldoende draagvlak in Lievelde om de aanpassingen te realiseren. "De projectpartners KBO en Zonnebloem zijn met het idee gekomen om ontmoetingsactiviteiten te organiseren. Daarnaast zijn de vaste gebruikers van het Bernard Vos Clubhuus gevraagd om mee te denken bij de realisatie van het project en staat het bestuur van Lievelds Belang helemaal achter de gewenste aanpassingen."Die aanpassingen bestaan onder andere uit het vergroten van entree, garderobe, invalidentoilet en het toegankelijk maken door middel van automatische deuren, alsmede het op het buitenterrein realiseren van parkeergelegenheid voor mindervaliden.
"Op deze manier wordt het in alle opzichten een echte centrale dorpsontmoetingsplek. Bovendien staat het ondersteunen van burgerinitiatieven, gericht op participatie en hulp aan medebewoners, centraal in ons Wmo-beleid," aldus Hoenderboom, die verder aangeeft dat er verschillende instanties zorgen voor de financiering van het project. "Naast de gemeente Oost Gelre zijn dat het Oranjefonds en de provincie Gelderland. Daarnaast zorgt de Stichting Bernard Vos Clubhuus zelf voor een forse inbreng, bestaande uit € 57.500,00 aan eigen liquide middelen."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant