Het traditionele paasvuur met op de achtergrond een sfeervol festivalterrein. Foto: Martijn Koolmees
Het traditionele paasvuur met op de achtergrond een sfeervol festivalterrein. Foto: Martijn Koolmees

Nieuwe opzet Paaspop Zieuwent groot succes

Algemeen

ZIEUWENT – Even leek het er op dat de bezoekers het na 39 jaar wel een beetje gehad hadden met het jaarlijkse evenement rond Pasen. De bezoekersaantallen liepen terug en de organisatie van Paaspop moest op zoek naar andere manier om het feest nieuw leven in te blazen. Met de komst van Dave Holkenborg (voorzitter) en Iris Weelink (secretaris) kreeg de organisatie meer armslag en kwam er eindelijk ruimte om de nieuwe ideeën uit te voeren. Het plan om Paaspop neer te zetten als een festival, heeft de organisatie geen windeieren gelegd en blijkt een groot succes te zijn.

Door Annekée Cuppers

"Voor de zondagavond hadden we gehoopt op zo'n 800 bezoekers maar het werden er bijna het dubbele!", lacht Iris Weelink, "Dat was voor ons als vrijwilligers wel even flink aanpoten maar geweldig dat we zoveel bezoekers een leuke avond konden bezorgen. Het was echt een prachtig feestje met de 'ouderen' in de spiegeltent en de jongeren bij de dj in de kroegtent, precies zoals we dat voor ogen hadden."

Kindermiddag schot in de roos
De nieuwe opzet blijkt dus een succes. "Natuurlijk moeten we het festival nog wel evalueren en viel het aantal bezoekers bij het cabaret wat tegen, maar we hebben vooral veel positieve reacties gehoord. De kindermiddag waarbij de jongste bezoekers zich lekker creatief en sportief konden uitleven, was een schot in de roos. Veel ouders bleven na het aansteken van het paasvuur nog gezellig nagenieten op het middenplein of in de spiegeltent en later op de avond stond er voor de kassa een lange rij van mensen die allemaal nog naar binnen wilden."

Samen krijgen we het voor elkaar
Voor Iris was het ondenkbaar dat Paaspop zou stoppen. "Pasen zonder Paaspop, dat kan ik me helemaal niet voorstellen. En zolang je als een dorp als Zieuwent nog zoiets moois neer kunt zetten, met al die vrijwilligers, waarom zou je dan stoppen? Door de solide organisatie uit het verleden, was er nu een stevige basis waarop verder gebouwd kon worden en met de uitbreiding van het bestuur, kreeg iedereen ook een duidelijke taak en is het enthousiasme weer terug." Naast de organisatie kan Paaspop ook altijd rekenen op vele vrijwilligers. "Het is een heel gemêleerd gezelschap", volgens Iris, "maar iedereen wil graag helpen en zet zijn of haar connecties in. Samen krijgen we het voor elkaar, ook dat is echt Zieuwent."

Vrijwilligersuitwisseling
Naast de eigen vrijwilligers komt ook sinds een aantal jaren de vaste vrijwilligersgroep van het Lichtenvoordse Over de Top-festival een handje helpen. "Heel prettig want naast de vrijwilligers mochten we bijvoorbeeld ook de stretchtent van hen lenen en kunnen ook goed met hen overleggen. Straks met Pinksteren steken wij dan weer de handen uit de mouwen bij Over de Top, zo helpen we elkaar."

Nieuwbakken voorzitter Dave laat het liefst Iris aan het woord maar wil nog wel even kwijt hoe tevreden hij is met de nieuwe opzet. "De verlichting, de aankleding, de cocktailcontainer, de leuke mensen, voor mij was het gewoon het perfecte plaatje en de sfeer was supergezellig." Iris kan het alleen maar beamen. "Als bestuur hebben een statement willen maken. Paaspop anno 2018 is niet meer 'dom bier drinken en feesten in een witte tent', maar een gezellig festival voor jong en oud. En die lijn gaan we voor de komende jaren zeker doortrekken."

Het traditionele paasvuur met op de achtergrond een sfeervol festivalterrein. Foto: Martijn Koolmees

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna