Anastasia Yauzrezava. Foto: PR

Anastasia Yauzrezava. Foto: PR

Barokmuziek om bij weg te dromen in Zwillbrock

Muziek

ZWILLBROCK - Op zondag 12 mei nodigen de twee barokspecialisten Anastasia Yauzrezava (barokluit en theorbe) en Tim Wai Lam (viola da gamba en barokviool) belangstellenden uit voor een concert in de barokkerk van Zwillbrock. Het programma is getiteld La Reveuse - de dromer. De luisteraars worden uitgenodigd zich te laten inspireren door barokmuziek uit Italië, Frankrijk en Duitsland en samen met de uitvoerende muzikanten te dromen. 

Anastasia Yauzrezava is geboren en getogen in Minsk. In 2009 behaalde ze haar eerste academische graad aan de Minsk Music Academy als klassiek gitariste. In 2014 voltooide ze haar tweede graad aan de Wit-Russische Staatspedagogische Universiteit, waar ze muziek en sociale pedagogie studeerde. In 2022 studeerde ze af als luitist aan de Universiteit voor de Kunsten Bremen. Sindsdien ligt haar focus steeds meer op het uitvoeren van haar eigen muzikale projecten als solo- en ensemblemusicus door heel Duitsland.

Tim Wai Lam komt uit Hong Kong en studeerde historische muziekpraktijk bij het Academy Early Music Ensemble en moderne altviool aan de Hong Kong Academy for Performing Arts. Hij heeft ook deelgenomen aan verschillende lokale en internationale masterclasses voor barokmuziek. In Hong Kong is Lam een van de weinige specialisten in barokstrijkmuziek. Hij is uitgenodigd om solo-optredens te geven in verschillende steden zoals Otaru (Hokkaido), Tokio, Shanghai en anderen. In 2022 voltooide Lam zijn master op de viola da gamba. Momenteel studeert hij altviool en viola da gamba aan de Hochschule für Künste Bremen.

Het concert in Zwillbrock begint om 16.30 uur. De toegang is gratis, maar donaties om de kosten te dekken worden gevraagd aan het einde van het concert.

Tim Wai Lam. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant