Gerben Vreeman wordt door Bennie Heutinck onderscheiden. Foto: PR
Gerben Vreeman wordt door Bennie Heutinck onderscheiden. Foto: PR

Gerben Vreeman erelid van St. Switbertus

Algemeen

LICHTENVOORDE - Zondag 26 augustus hield Schuttersgilde St. Switbertus haar Algemene Ledenvergadering. De goed bezochte jaarlijkse bijeenkomst werd door de voorzitter geopend met het verzoek een moment stil te staan bij de overledenen binnen de vereniging. Vervolgens werd de stand van zaken van de vereniging besproken. Na het onderhoudende verslag secretaris Gijs Vos verleenden de kascommissie en de vergadering goedkeuring aan het financiƫle verslag van penningmeester Tom Ikink.

Na een korte pauze was er een verrassing die niet op de agenda vermeld stond.
Nadat zijn familie ook in de kantine van De Swite had plaatsgenomen, werd Gerben Vreeman door de voorzitter gevraagd naar voren te komen. Gerben is dit jaar 30 jaar lid van Schuttersgilde St. Switbertus. Dit is geen officieel jubileumjaar, maar wel een mooi moment om hem te eren voor zijn tomeloze inzet voor de vereniging als geheel en de afdeling handboogsport in het bijzonder. Hij was van het begin en is nog steeds een bovengemiddeld goede schutter, maar heeft zich daarnaast in alle geledingen en bij alle activiteiten ingezet voor de verbetering van onze mooie club. Van meewerken aan de bouw en verbouw van De Swite tot het huidige prachtige clubhuis, via deelname en organisatie van tientallen verschillende wedstrijden en activiteiten tot het vervullen van meerdere bestuursfuncties. Voor die inzet beloonde het bestuur hem mede namens alle leden met de benoeming tot erelid van Schuttersgilde St. Switbertus.
Gerben was verrast en vereerd met de benoeming en bedankte de aanwezigen voor de waardering die er uit blijkt.
De vergadering werd hierna voorgezet met het onderdeel bestuursverkiezing. Daarin werd afscheid genomen van Sander Meekes, die aftredend en niet herkiesbaar was. Secretaris Gijs Vos was ook aftredend, maar hij werd net als het nieuwe bestuurslid Lummy Stottelaar bij acclamatie (opnieuw) verkozen tot bestuurslid.
Daarna werd het programma voor de viering van het 90-jarig bestaan in 2019 toegelicht door de voorzitter. Hoogtepunten hierin zijn natuurlijk het Internationale Vendeltreffen van 7 t/m 10 juni en de 24 uurs wereldrecordpoging van de handboogsportafdeling op 15 en 16 juni.
De bespreking van allerlei organisatorische zaken met betrekking tot de kermis over twee weken vormde het sluitstuk van de vergadering. Van de start van de Kermis met het Corso op zondag waar de kopgroep van St. Switbertus voorop loopt, tot het vogelschieten op maandagmorgen om half elf nadat de wagenbouwers hun wagens voor de tweede keer aan het publiek hebben getoond. Broddie Huinink, secretaris van de Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde, feliciteerde het nieuwe erelid en gaf kort informatie vanuit SBL. Hij bedankte het bestuur mede namens SBL voorzitter Herman ter Haar die vanwege werk verhinderd was, voor de uitnodiging met een drankje voor de aanwezigen.
Om ongeveer 14:00 uur werd de vergadering door voorzitter Bennie Heutinck gesloten en kon er nog gezellig worden nagepraat.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant