De Rainbowband met begeleiders. Foto: PR
De Rainbowband met begeleiders. Foto: PR

Rainbowband sluit jubileumjaar muzikaal af

LICHTENVOORDE – De Rainbowband sluit op zondag 19 mei het jubileumjaar op feestelijke wijze af met een gezellige én muzikale bijeenkomst bij Zaal Hogenkamp in Lichtenvoorde. Iedereen die de enthousiaste groep muzikanten (weer) eens wil horen, is van harte welkom, vanaf 14.00 uur.

De Rainbowband telt ongeveer veertig enthousiaste mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, die wekelijks bij elkaar komen om samen muziek te maken. De leeftijd van de leden varieert van zestien tot ongeveer zestig jaar, en ondanks het grote verschil in leeftijd en verstandelijke vermogens hebben alle deelnemers altijd veel plezier met elkaar. Er wordt wekelijks op maandag geoefend in de oefenruimte in het pand aan de Koemstraat waar voorheen de Lidl was gevestigd.
Oprichter, nu bijna 26 jaar geleden, en nog altijd de muzikaal leider van de band is Tonnie Weikamp. Sinds ruim vijftien jaar wordt hij ondersteund door Willy Engelbarts, en ook Dorien Harbers en Leo Nieuwenhuis en Jet Sanders helpen mee. "Maar de deelnemers helpen ook, met klaarzetten van de instrumenten en ze helpen elkaar waar nodig. De oefenavonden van de band zijn voor de deelnemers vooral ook belangrijk vanwege de sociale contacten. De gezelligheid en het genieten van samen muziek maken zorgt voor veel enthousiasme en dat zorgt ervoor we altijd warme reacties krijgen op onze optredens. We streven naar ongeveer één optreden per maand, want een optreden op locatie levert logistiek nogal wat geregel op", weet Tonnie Weikamp na 25, bijna 26 jaar.
Het optreden op zondag 19 mei bij zaal Hogenkamp is de afsluiting van het jubileumjaar. Natuurlijk treedt de Rainbowband zelf op. Maar ook Smartlappenkoor Met 'n Lach en 'n Traan werkt mee, en De Mansleu draagt eveneens een steentje bij aan de feestvreugde. Tussen de optredens door zorgt DJ Jeroen dat er geen stilte valt.
Het feest ter afsluiting van het jubileumjaar begint op zondag 19 mei om 14.00 uur. De toegang is gratis; er staat wel een bus waarin een vrije gift welkom is. De bezoekers van de middag worden ontvangen met koffie of thee; de overige consumpties zijn voor eigen rekening.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden