De kinderen bezorgen juf Diana een leuke laatste schooldag. Foto: eigen foto
De kinderen bezorgen juf Diana een leuke laatste schooldag. Foto: eigen foto

Pastoor van Ars neemt afscheid van juffrouw Diana

LICHTENVOORDE - Afgelopen donderdag heeft juf Diana Meulenbeek afscheid van de basisschool Pastoor van Ars genomen. Haar onderwijscarrière begon ze in 1979 op de kleuterschool De Speeldoos, waarna ze naar de kleuterschool De Kindertuin ging en in 1985 naar de Pastoor van Ars. Hier heeft ze, met onderbreking van tien jaren waarin ze voor haar eigen gezin heeft gezorgd, tot en met vrijdag 19 juli gewerkt. Op haar verzoek hebben de collega's haar afscheid klein gehouden. Haar grote wens was om deze dag samen met de kinderen, collega's en haar gezin te vieren.

' s Ochtends werd juf Diana door groep 8 in een bakfiets van huis opgehaald. Op het schoolplein stonden alle kinderen in een erehaag opgesteld om haar te verwelkomen. Na het feestelijk onthaal vertrokken de feestgangers naar de hal van de school. Het was tijd voor het open podium waarin iedere groep iets aan juf Diana opdroeg. Na deze opening was er een lunch, geheel verzorgd door haar eigen kleuters. Van het halen van de boodschappen, het bereiden van het eten tot aan het opdienen toe. Daarna was er als verrassing een optreden 'Het koken zonder diploma' van het Peer toftheater. In deze voorstelling werden liedjes gezongen waarin juf Diana speciaal werd genoemd. De feestelijke dag werd gezamenlijk afgesloten met een smakelijk diner bij de Radstake.
Juf Diana heeft nu volop tijd voor haar vele hobby's - wandelen, haken, volleyballen, tuinieren - en bovenal voor haar kleinzoon Duuk.

Nog een afscheid
Ook werd er op deze dag even stilgestaan bij het afscheid van meester Jacques Janssen, die na vijf jaren leiding te hebben gegeven aan de Pastoor van Ars m.i.v. 1 augustus directeur wordt van de Jozefschool te Zieuwent.

Meer berichten