Bij Kroam '13 waren mooie prijzen te winnen, zoals een avondje doorzakken met Prins Klone bij Bar 700.
Bij Kroam '13 waren mooie prijzen te winnen, zoals een avondje doorzakken met Prins Klone bij Bar 700. (Foto: Kyra Broshuis)

Kleurrijke optocht met veel humor en interactie

GROENLO - Tot grote opluchting van de honderden optochtdeelnemers besloot de burgemeester in nauw overleg met de de Knunnekes dat de optocht in Groenlo door kon gaan; wel twee uur later maar dat mocht de pret niet drukken. “Zo gaat dat in Grolle”, zei de burgemeester tijdens haar toespraak bij de buitengewone raadsvergadering in het stadhuis van Groenlo.

Tekst en foto's door Kyra Broshuis

Het prinsenpaar zei daar dat het een hele onwennige carnavalszondag voor hen is: “Het wijkt totaal af van wat we normaal op deze dag uitvreten. Wij zijn rasechte wagenbouwers maar we zijn direct na onze onthulling uit de Elsje-wagenbouwappgroep geflikkerd.” De speech van vorst Miquel Porskamp was er weer één voor in de boeken en hij pleitte zoals altijd voor een verhoging van de gemeentelijke subsidie. Toen om 16:00 dan eindelijk de sleuteloverdracht kon plaatsvinden en het startsein voor de Grolse carnavalsoptocht werd gegeven, was het droog. “Bi’j God en in Grolle is alles meugelijk”, juichten de Knunnekes.

Interactie
De bezoekers langs de kant zien vervolgens een pracht van een optocht met opvallend veel interactie met het publiek. Precies zoals de optochtcommissie dat graag ziet. Zo is er groep die ‘Wie is het?’ speelt met het publiek en wordt er intensief gezocht naar de opvolgster van tante Rikie. Een groep wordt achtervolgd door een haai en er is een levensgrote wasmachine. In tegenstelling tot het motto van het prinsenpaar, ‘neet te klone(n)!’, worden er verschillende schapen gekloond en carnavalsgroep Kroam ‘13 deelt prachtige prijzen uit zoals een weekend naar Zieuwent met buutreedner Mark Ebbers of een escaperoom bij Jan’s. Ook een avondje drinken met prins Klone bij Bar 700 is één van prijzen in hun bingo. Er is in de optocht ook aandacht voor boeren en de wagen ‘Fake News’ deelt gratis 5000 kranten uit. Daarin staan verhalen met als titel ‘Grolse horeca is het met elkaar eens’, ‘Lichtenvoorde krijgt stadsrechten’ en ‘Gezin na 9 jaar bevrijd uit kelder City Lido’. Ook mooi is de grote opblaasstier die tijdens de optocht wordt losgelaten. Het motto luidt: ‘Elsje is getemd, nu prins Klone voor de Knunnekes heeft gestemd’. Elsje is de carnavalsgroep van het prinsenpaar. Groenlo heeft zich weer eens van haar beste kant laten zien in deze 57ste carnavalsoptocht die nog weer meer deelnemers kende dan vorig jaar.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten