Kei-praot van Kiezel

Corona, niemand ontkomt eraan en ook uw lijfblad is ermee besmet. Naast dat u als lezer net twee volle pagina's over dit virus voor uw kiezen heeft gehad, is de rest van de krant deze week maar dunnetjes. Afgelopen week regenden bij de collega's op de redactie de afmeldingen en afzeggingen binnen. Geen concert, doedag of lezing bleef gespaard. En in een gemeente als Oost Gelre waar het normaal gesproken barst van de sportverenigingen, kaartclubs, toneelgroepen, live optredens en andere kleine en grote evenementen is dat een behoorlijke aderlating, dat kan ik u wel zeggen.

Dapper probeerde de redacteur een lijstje bij te houden met alle afgelastingen. Die zou dan na het weekend in de krant gepubliceerd worden. Zo snel als het virus rondwaart, zo snel gaat ook de berichtgeving en waar de redacteur vrijdag nog druk doende was alle evenementen 'op te lijsten', kan inmiddels worden volstaan met de zin 'Ga de tuin maar lente-klaar maken want alles ligt op zijn gat'.

Net als de rest van Nederland kijkt Oost Gelre de komende weken tegen een lege agenda aan en de redactie dus dientengevolge tegen een lege krant. Eigenlijk had ik deze week helemaal geen zin om een column te schrijven. Dat had ik vorige week ook al gedaan en het moet natuurlijk geen gewoonte worden u iedere week lastig te vallen met mijn schrijfselen. Maar de redacteur smeekte mij op haar knieën om toch maar een stukje te schrijven, anders zat u hier nu tegen een lege kolom aan te kijken. Een krant in Australië printte zelfs pagina's waarop toiletpapier stond afgebeeld. Zogenaamd om het hamsteren van wc-papier aan de kaak te stellen. Nou, in krantenland weten we wel beter...

Ieder nadeel heeft zijn voordeel, zo zei een van Nederlands grootste niet-erkende maar daarom niet minder geciteerde filosofen ooit. Meer dan ooit te voren in de geschiedenis van het Eerste Lichtenvoordse Nieuws- en Advertentieblad is er in deze barre tijden namelijk 'Aandacht voor jouw verhaal'! Waar het normaal gesproken wekelijks schuiven en schipperen is met de ruimte, is er voorlopig plek zat. En nu u als lezer toch op uw gat zit, heeft u fijn de tijd om eens te bedenken waar we al die vrijgekomen ruimte mee zouden kunnen vullen.

Dus loopt u nu al jaren rond met een mooi levensverhaal, heeft u een 'guilty pleasure' waar u eindelijk voor uit durft te komen, mogen we wel eens aandacht schenken aan uw verzameling badeendjes, wilt u een prangende kwestie aan de kaak stellen of juist een mooi initiatief in het zonnetje zetten? Grijp uw kans en slinger uw idee via de digitale altijd filevrije snelweg over de schutting van de redactie en wie weet staat u dan binnenkort met uw verhaal in de krant. Bellen met een leuke tip of een briefje in de bus doen mag natuurlijk ook. Pak de fiets (u heeft nu toch immers tijd zat) en gooi een briefje in de bus aan de Bleekwal 10 in Lichtenvoorde. De redactie en onze lezers verheugen zich alvast op uw verhaal.


Kees Kiezel

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten