<p>Afgevaardigden uit Tubbergen bezoeken de BMV Mari&euml;nvelde. Foto: PR</p>

Afgevaardigden uit Tubbergen bezoeken de BMV Mariënvelde. Foto: PR

Tubbergen brengt bezoek aan BMV Mariënvelde

MARIËNVELDE - Donderdag 14 oktober heeft een delegatie van 15 inwoners en ambtenaren uit de gemeente Tubbergen een bezoek gebracht aan de BMV in Mariënvelde. Zij onderzoeken hoe in Geesteren een voorziening voor en door inwoners vorm gegeven kan worden en komen in de BMV in de gemeente Oost Gelre inspiratie en kennis opdoen.

Wethouder Jos Hoenderboom opende de ochtend met het welkom heten van de gasten, die ondertussen genoten van taart, gebakken door de deelnemers van de dagbesteding. “Als gemeente Oost Gelre zijn we trots op de BMV-locatie en de manier waarop zorg nabij wordt georganiseerd door de zorgcoöperatie in Mariënvelde”, aldus Jos. “Hier zien we hoe voor en door inwoners, dagbesteding, de inloop en zoveel andere projecten vorm krijgen. De zorgcoöperatie is één van de initiatieven die we in deze gemeente de ruimte geven, in het onderzoek naar de beste en meest passende manier van zorg organiseren”.

Twee inwoners die een vorm van ondersteuning hebben gekregen via de zorgcoöperatie vertellen tijdens het werkbezoek ook hun persoonlijke verhaal aan de groep. Deze verhalen maken indruk: “Iedereen heeft in zijn of haar leven wel een fase of omstandigheid waarin je veerkracht minder is. Mooi te horen hoe jullie in die situatie de steun en zorg die je nodig had, hebben gekregen. En dank dat jullie dat verhaal vandaag ook met ons als groep hebben willen delen”, reageert wethouder Hilde Berning van de gemeente Tubbergen.

Beleidsmedewerker Carry de Vries neemt samen met één van de zorgcoördinatoren de groep mee in het verhaal over de zoektocht naar een passende manier van monitoring. Daarin heeft de gemeente Oost Gelre met de zorgcoöperatie een vorm in gevonden. ‘Vernieuwende uitvoering van zorg en maatschappelijke ondersteuning, vraagt ook om een vernieuwende manier van monitoring. We delen met elkaar de momenten en gebeurtenissen die in de afgelopen periode belangrijk waren en bespreken deze met elkaar. Die gesprekken geven ons over en weer inzicht in elkaars zienswijze en praktijk. Reflexieve monitoring wordt dat genoemd. Het is echt een gezamenlijke zoektocht.”

De groep uit Twente besluit het werkbezoek vol inspiratie en tips met een rondleiding door het gebouw en een heerlijke lunch. Vanuit de zorgcoöperatie en de gemeente Oost Gelre wensen we onze collega’s in Tubbergen en Geesteren heel veel succes met het uitwerken van hun initiatief op de voor hen passende wijze.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden