Rudy Buist viert zijn gouden jubileum bij Marel. Foto: PR Marel

Rudy Buist viert zijn gouden jubileum bij Marel. Foto: PR Marel

Rudy Buist viert gouden jubileum bij Marel

Zakelijk

LICHTENVOORDE - Bij Marel kent iedereen hem. Rudy Buist, de altijd goedlachse zeventiger met zijn welbekende pretoogjes, was maandag 29 april maar liefst 50 jaar in dienst bij het Lichtenvoordse bedrijf aan de N18/N313.

Op 29 april 1974 is Rudy Buist in dienst getreden bij het toenmalige bedrijf Machinefabriek G.J. Nijhuis B.V. in Winterswijk. Vijftig jaar later kan hij terugkijken op een indrukwekkende carrière in de vleesindustrie die hem over de hele wereld heeft gebracht. Van Australië tot in Mexico, van Finland tot in Italië, overal kent men Rudy in deze sector.

De eerste functie in 1974 die hij vervulde binnen het bedrijf was die van constructie bankwerker. Een paar jaar later voerde hij zijn eerste klus uit als montageleider in het buitenland, waarna er nog vele projecten volgden.

Na deze periode ging Rudy zich meer bezig met houden met de inspectie van de bestaande installaties; een rol die hij tot enkele jaren geleden nog fulltime uitvoerde. Inmiddels heeft Rudy een stapje teruggedaan; hij is nog drie dagen per week actief als trainer/consultant binnen het bedrijf. Hij geeft trainingen bij klanten en nieuwe collega’s worden op enthousiaste wijze door hem de grondbeginselen van de techniek in de vleesindustrie bijgebracht.

Tijdens de jubileumviering werd er op de afdeling Service, waar Rudy werkzaam is, uitgebreid stilgestaan bij dit unieke jubileum.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant