Voorzitter Ewald Berendsen en ontwerper Mark Muller van Lansink-Bluiminck onthullen de plaquette van hun winnende kunstobject ‘Schijtbeesten’.
Foto: Rick Mellink
Voorzitter Ewald Berendsen en ontwerper Mark Muller van Lansink-Bluiminck onthullen de plaquette van hun winnende kunstobject ‘Schijtbeesten’. Foto: Rick Mellink Rick Mellink

Uitreiking plaquette voor ‘Schijtbeesten’ tijdens Corso After Party

Algemeen Bloemencorso Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE - Op zaterdag 23 oktober werd het officiële corsoseizoen afgesloten tijdens de Corso After Party, ditmaal bij Zalencentrum ’t Zwaantje. Traditiegetrouw werd ook de plaquette van de winnende creatie onthuld aan de winnende corsogroep Lansink-Bluiminck. Deze plaquette wordt binnenkort toegevoegd aan de Corsopromenade in de Rapenburgsestraat. 

Na een kort woordje van voorzitter Herman ter Haar onthulden voorzitter Ewald Berendsen en ontwerper Mark Muller van Lansink- Bluiminck de plaquette van hun winnende kunstobject Schijtbeesten. 

De première van de door Rick Mellink gemaakte aftermovie vond ook die avond plaats. Rick oogstte veel lof voor de film die te zien is via de QR-code onderaan dit artikel.

Ook werd een ‘cap’ uitgereikt aan een vrijwilliger die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor het corso. Herman ter Haar, voorzitter Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde: “De cap is dit jaar uitgereikt aan Broddie Huinink. Sinds de jaren ’80 is hij actief voor het corso en sinds 2011 is hij als secretaris verbonden aan het bestuur van SBL. Aan het eind van dit jaar stopt Broddie met zijn bestuurswerk en draagt hij het stokje over aan Willeke Marneth. Broddie blijft echter nog heel even betrokken, want hij heeft aangegeven dat hij de plaatsing van de corsocultuur op de Internationale Representatieve Lijst van Immaterieel Erfgoed van de Mensheid nog als bestuurslid wil meemaken.”

Op naar corso 2022
De Corso After Party is een feest voor alle wagenbouwers, maar ook voor vrijwilligers die hebben geholpen met bloemen plukken, kontjes kniepen, plakken of zich op een andere manier hebben ingezet voor het corso. “De opkomst was fantastisch”, aldus Herman. “Het was druk, gezellig en de muziek van Kaliber was fantastisch en heeft zeker bijgedragen aan de gezellige sfeer. Je kon aan iedereen merken dat ze weer toe waren aan een avond waarin de verschillende corsogroepen elkaar weer vonden. Hopelijk kunnen we in 2022 weer genieten van een normaal bloemencorso. Dat heeft toch de voorkeur van de corsogroepen. We willen echter de gemeenschap in Lichtenvoorde wel oproepen om kunstobjecten te blijven bouwen, ook dat is namelijk heel goed bevallen.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant