Mirjam Tolkamp bij de entree van het pand Korte Rapenburgsestraat 5 (voorheen telefoonreparatiewinkel). Foto: Annekée Cuppers

Mirjam Tolkamp bij de entree van het pand Korte Rapenburgsestraat 5 (voorheen telefoonreparatiewinkel). Foto: Annekée Cuppers

VVV Lichtenvoorde krijgt eigen ‘winkel’

Economie

LICHTENVOORDE - Zo’n vier jaar lang was de VVV Lichtenvoorde onder dak bij Het Blok in het centrum van Lichtenvoorde. Hoewel de verkoopruimte en de samenwerking met de sociale ondernemers van de lunchroom goed bevielen, liepen de bezoekersaantallen toch wat terug. Daarom verhuist de VVV medio mei naar een eigen locatie aan de Korte Rapenburgsestraat 5 in Lichtenvoorde. Middenin een gezellige winkelstraat en met de weekmarkt voor de deur kun je wel spreken van een toplocatie. “En daarnaast worden we ook nog VVV Gastvrijheidspunt waarmee we bezoekers aan Lichtenvoorde en omgeving nog meer beleving kunnen bieden”, zo vertelt een enthousiaste Mirjam Tolkamp.

Door Annekée Cuppers

De VVV-medewerkster vervolgt: “Ons toeristisch informatiepunt achterin Het Blok kreeg minder aanloop waardoor de bezoekersaantallen terugliepen. Ook misten de vrijwilligers de reuring en gezelligheid van het winkelend publiek. Zodoende zijn we op zoek gegaan naar een eigen pand. Dat bleek binnen het beschikbare budget nog niet zo eenvoudig en daarom zijn we superblij met deze mooie locatie waar we verwachten medio mei de VVV te kunnen heropenen. In eerste instantie in de opzet zoals die nu is maar de eerste ontwerpen om de winkel om te bouwen naar een VVV Gastvrijheidspunt zijn al gepresenteerd. Dat houdt in dat we bezoekers in een gerestylde vestiging niet alleen van informatie voorzien maar ook meer beleving kunnen bieden over wat er in de omgeving allemaal te doen is. Hoofdthema van de VVV Lichtenvoorde wordt het Lichtenvoordse Bloemencorso en daarnaast komt de focus te liggen op natuur en recreëren in de Achterhoek. Denk daarbij aan het Vragender Veen en de kerkepaden. En natuurlijk blijven de standaard VVV-elementen zoals fiets- en wandelroutes. Daarnaast verwachten we het assortiment streekproducten en cadeau-artikelen uit te gaan breiden.” 

De officiële heropening van de VVV Lichtenvoorde als Gastvrijheidspunt staat gepland voor dit najaar en hoewel dat dus nog even duurt, hebben Mirjam en de vrijwilligers er al enorm veel zin in. “Dat we een eigen ‘winkel’ krijgen, daarover zijn de dames nu al helemaal enthousiast!”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna