Ellie op de hoesfoto van 'Laatste trein'. Foto: PR Ellie Jenna

Ellie op de hoesfoto van 'Laatste trein'. Foto: PR Ellie Jenna

Ellie Mobbs lanceert als Ellie Jenna debuutsingle ‘Laatste trein’

Muziek

BORCULO/GROENLO/LICHTENVOORDE - Ze maakte tijdens muziekuitvoeringen op het Marianum in Groenlo en Lichtenvoorde, en later The Passion Achterhoek, in iedere uitvoering waarin zij zong enorme indruk, zorgde ze voor ontroering en kippenvel. Muziek is haar passie en dat is hoorbaar. In iedere noot legt ze hart en ziel. Niet verrassend dat Ellie in de muziek actief bleef naast haar studie ‘Toegepaste psychologie’ op het Saxion in Deventer. Haar muzikale talent bleef ook buiten de Achterhoek niet onopgemerkt. Zo zong ze in 2021 als achtergrondzangeres tijdens een liveoptreden van Phil Bee bij Half8 en maakte ze in 2022 onderdeel uit van het Passion Gospel Choir tijdens de tv-uitvoering van The Passion, in Doetinchem.

Door Henri Walterbos

Nu staat ze op eigen benen, lanceert ze deze week haar debuutsingle ‘Laatste trein’, die groots gelanceerd wordt. Zong ze in het verleden zowel in het Engels als in het Nederlandstalig, voor haar debuutsingle koos ze bewust voor Nederlandstalig, vertelt ze. “Ik ben tweetalig opgevoed, zong vaker in het Engels dan in het Nederlands, maar er is in Nederland veel vraag naar Nederlandstalige liedjes. Vaker hoorde ik al dat Nederlandstalig ook goed past bij m’n stem. Daarom heb ik ervoor gekozen om dat uit te proberen.” Het nummer ‘Laatste trein’ werd geschreven en geproduceerd door Luc Weegels van Music Mates en ingespeeld door Jeroen Rombouts op gitaar. De backing vocals zijn ingezongen door Renee Rose. “Het is een nummer dat een gevoel van weemoed en melancholie oproept, maar ook van hoop en verlangen”, aldus Ellie. “Het lied gaat over afscheid nemen van een geliefde en het achterlaten van een vertrouwde plek, maar ook over de hoop op een nieuw begin en een nieuwe toekomst.” De video is gemaakt door Kleurendoof.

Eigen nummers
Naast haar bijzondere eigen stemgeluid ontdekte ze dat ze ook talent had om zelf nummers te schrijven. “Ik schrijf eigenlijk al vanaf jongs af aan verhaaltjes en hou ook al jaren dagboeken bij. Schrijven is dus eigenlijk, naast zingen, al voor langere tijd zowel een hobby als een uitlaatklep geweest voor mij. Ik vergeet ook nooit meer het moment, dat ik een piano melodie toevoegde aan een tekst en binnen 15 minuten mijn eerste nummer schreef.” Haar voorbeelden en inspiratiebronnen? “Ik hou er van wanneer persoonlijke situaties uit het leven omgezet worden in liedjes, als een soort coping techniek voor de artiest zelf, maar ook omdat andere mensen zich kunnen herkennen in dergelijke situaties en hier bijvoorbeeld steun uit kunnen halen. Dit soort muziek wil ik ook realiseren. Er zijn verschillende artiesten die mij hierin inspireren, zoals MEAU, Van Den Hil, Sara Kays en Lauren Spencer Smith.”

Muziekonderwijs
De Borculose koos bewust voor het Marianum als middelbare school, vanwege de aandacht voor muziek op beide locaties. Ze ging zowel naar Groenlo als Lichtenvoorde. “Die keuze was al snel gemaakt toen ik tijdens de open dag zag hoeveel aandacht Marianum schonk aan muziek. Gedurende de vijf jaar dat ik hier naar school ging, participeerde ik in de schoolconcerten en het schooltoneel. Ik maakte vrienden die ook graag muziek maakten en kon op deze manier veel ervaring opdoen en doorgroeien. Ik zong ook in de schoolband tijdens The Passion Achterhoek, waarin ik veel Nederlandstalige nummers zong en daarom ook in het Nederlands mijn stem vond.”

‘Laatste trein’ is wat Ellie betreft pas haar eerste treinrit op weg naar vele stations. Er valt nog veel te verwachten, zo laat ze weten. “Op dit moment bevind ik mij vaak in de studio, ben ik veel bezig met schrijven en het maken van nieuwe muziek. De volgende single ligt dan ook al klaar. Ik kan nu al niet wachten om meer muziek met de wereld te delen!”
Studeerde ze afgelopen februari af als toegepast psycholoog en werkt ze momenteel als verkoper bij Dokado, een kledingwinkel in Borculo, en als trainer bij Psychologie in het onderwijs, het is niet haar ultieme toekomstplanning. “Nu combineer ik het maken van muziek graag met een baan als toegepast psycholoog, maar als mijn muziekcarrière het toe laat om hier full time mee bezig te zijn, zeg ik daar zeker geen ‘nee’ tegen natuurlijk! Ik zou het echt geweldig vinden om ooit een eigen show te geven, met mijn eigen muziek. Omdat ik dan weet dat er mensen zijn die speciaal voor mij en mijn muziek een kaartje kopen”, zo droomt ze.

De single ‘Laatste Trein’ is nu beschikbaar op alle streamingplatforms, waaronder Spotify, Apple Music en Deezer. Voor meer informatie over Ellie Jenna en haar muziek, volg haar op Instagram: _elliejenna

De link naar de clip: https://www.youtube.com/watch?v=7qh8lmcoJYY

Via deze QR-code naar de debuutsingle 'Laatste trein' van Ellie Jenna.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna