Organisit Kamil Gizenski en trombonist Henrik Wallraven. Foto: PR

Organisit Kamil Gizenski en trombonist Henrik Wallraven. Foto: PR

Feestelijk concert voor trombone en orgel

Muziek

ZWILLBROCK - De concertreeks in de barokkerk van Zwillbrock gaat zondag 7 april verder met muziek voor trombone en orgel. Trombonist Henrik Wallraven en organist Kamil Gizenski zullen optreden.

Het is algemeen bekend dat orgel- en trompetklanken elkaar perfect aanvullen. Maar trombone en orgel vormen ook een prachtig maar zelden gehoord duo. Naast het uitvoeren van originele werken zijn de twee musici bijzonder toegewijd aan het uitbreiden van hun repertoire. Dit resulteert in zowel arrangementen van bekende werken als originele composities voor de combinatie trombone en orgel.

Het programma voor het concert in Zwillbrock sluit aan bij de paasvreugde van de eerste zondag na Pasen. Op het programma staan bewerkte klassiekers zoals John Stanley’s Trumpet Voluntary en Händels aria I Know That My Redeemer Liveth, maar ook minder bekende werken zoals de variaties op Nous chanterons pour toi, Seigneur van de hedendaagse Canadese componist Denis Bédard. Met een Arietta geven de musici inzicht in hun eigen compositorische werk. Als hoogtepunt kan het publiek zich ook verheugen op een van de weinige originele tromboneconcerten: het virtuoze Concertino in Bes groot van Ernst Sachse. 

Het concert begint om 16.30 uur. De toegang is gratis, vrijwillige giften bij de uitgang zijn welkom. Na het concert nodigt de Vriendenkring Barockkerk Zwillbrock e.V. geïnteresseerden uit voor haar algemene vergadering, die om 18.00 uur begint in het restaurant Zum Kloppendiek. Verdere informatie is beschikbaar op internet onder www.barockkirche-zwillbrock.de.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant