Vorige editie van de Muziekmarkt bij De Mattelier. Foto: archief Achterhoek Nieuws

Vorige editie van de Muziekmarkt bij De Mattelier. Foto: archief Achterhoek Nieuws

Ruil of verkoop je muziekinstrumenten!

Muziek

Muziekmarkt in De Mattelier op 25 mei

Door Kyra Broshuis

GROENLO - Na het succes van de eerste Muziekmarkt vorig jaar, houdt Han Mali van Trommeltoko op zaterdag 25 mei aanstaande de tweede editie. Net als vorig jaar weer in De Mattelier in Groenlo. Iedereen is welkom om overbodige muziekinstrumenten te ruilen of te verkopen.

De Muziekmarkt is vrij toegankelijk voor iedereen en wordt gehouden van 10.00 tot 16.00 uur. Een buitenkansje voor mensen die goedkoop een instrument willen aanschaffen, zegt Mali. “Er zijn vast mensen die ergens nog een muziekinstrument hebben liggen dat nog wel goed is, maar niet meer gebruikt wordt. Andere mensen zoeken juist zo’n instrument en ik breng aanbieders en geïnteresseerden graag bij elkaar. Of je nu wil (ver)kopen of ruilen, alles is mogelijk.”

Laagdrempelig
Het gaat echter niet alleen om muziekinstrumenten, zo legt Mali uit. “Ook bijvoorbeeld bladmuziek of onderdelen van instrumenten of andere zaken die verband houden met muziek maken, kunnen van eigenaar wisselen op de Muziekmarkt.” Inmiddels zijn er al veel spullen ingebracht, variërend van instrumenten tot versterkers en van bladmuziek tot microfoons. “De Muziekmarkt is laagdrempelig en vooral bedoeld om muziek maken te promoten. Het is geen commercieel evenement. Wel worden kinderen en volwassenen uitgenodigd om te laten zien en horen wat ze kunnen. Net zoals bijvoorbeeld op Koningsdag. En als het publiek een donatie wil doen, is dat uiteraard van harte welkom.”

Een podium
Tonnie Zieverink, directeur van De Mattelier, opent de deuren graag voor het evenement. “Deze Muziekmarkt geeft goed aan dat we hier meer bieden dan allerhande voorstellingen. Er komen steeds meer dit soort initiatieven. We hebben hier verschillende beurzen, daar leent het gebouw zich uitstekend voor.” Tijdens City of Taste, waarbij De Mattelier ook ruimte biedt aan deelnemende ondernemers, treedt Rebellious Rose op. “Dat zijn twee dames, Aukje Snijders en Simone Ewouds, die van oorsprong uit Groenlo komen. Zij geven die avond een voorproefje van hun EP presentatie op zaterdag 30 november hier bij De Mattelier. Het is super dat we artiesten van eigen bodem zo een podium kunnen geven.”

Aanmelden
De muziekmarkt vindt plaats op zaterdag 25 mei van 10.00 tot 16.00 uur in en om De Mattelier in Groenlo. Aanmelden kan via trommeltoko@kpnmail.nl of 06-3073 2582. Om de kosten een klein beetje te dekken wordt er aan de verkopende deelnemers een bijdrage van € 10,- gevraagd.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant