Boksen met dubbeltaken voor Parkinson-patiënten is leuk en heeft positieve effecten. Foto: PR/Centrum in Beweging – Lichtenvoorde.
Boksen met dubbeltaken voor Parkinson-patiënten is leuk en heeft positieve effecten. Foto: PR/Centrum in Beweging – Lichtenvoorde.

Joost Brouwer laat zien hoe boksen positief werkt voor mensen met Parkinson

Zorg

NEEDE - Voor mensen met de ziekte van Parkinson is sporten een medicijn: het onderdrukt de symptomen en het vertraagt achteruitgang. Boksen is misschien niet de eerste sport waar men aan zou denken. In een aangepaste vorm kan iedereen het.

Joost Brouwer is gecertificeerd Parkinson-bokscoach en geeft trainingen in Nijverdal. Parkinson-boksen is anders dan de reguliere tak van sport. Een voorbeeld hiervan zijn zogenoemde dubbeltaken. “Ik geef de boksers bijvoorbeeld een rekensom, het antwoord moeten ze dan in lettergrepen tegen de boksbal aanslaan.
Zes-en-negentig, hon-derd-zes-tig”, legt Brouwer uit. “We doen meerdere oefeningen, wat het lichaam ten goede komt, maar ook de geest.”
Sporten werkt alleen positief als de mensen het volhouden. Boksen wordt door alle deelnemers leuk gevonden, ze willen allemaal doorgaan. De positieve effecten van boksen zijn: een betere conditie, meer kracht, verbetering van de snelheid en een beter evenwicht. De mensen krijgen meer energie en boksen heeft een positief effect op het humeur.

De bezoekers van het Parkinson Café Berkelland krijgen ook de mogelijkheid om het zelf eens te proberen. Het Parkinson Café is op 11 mei, zoals gewoonlijk bij Natuurpark Kronenkamp, Kronenkamp 14 in Neede. Er is een inloop vanaf 13.45 uur en het programma loopt van 14.00 tot 16.00 uur.

De toegang is gratis, er is volop gratis parkeerruimte en de locatie is rolstoeltoegankelijk. Koffie/thee bij ontvangst is gratis, verdere consumpties zijn voor eigen rekening en er zal een vrijwillige bijdrage worden gevraagd voor een attentie voor de gastsprekers en huur van de ruimte.
In verband met de organisatie is vooraf aanmelden gewenst via het mailadres: info@parkinsoncafeberkelland.nl.. Kijk op de webpagina voor de actuele agenda.

www.parkinsoncafeberkelland.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna