Wafelkraam bij Careaz Hof van Flierbeek ter afsluiting van de feestelijke jubileumweek. Foto: Dinès Quist

Wafelkraam bij Careaz Hof van Flierbeek ter afsluiting van de feestelijke jubileumweek. Foto: Dinès Quist

Careaz Hof van Flierbeek viert 10-jarig bestaan

Zorg

LICHTENVOORDE - Bij de wafelkraam die vrijdag 5 april op het plein van zorgcentrum Hof van Flierbeek stond, konden bewoners mantelzorgers en familie onbeperkt wafels eten. Dat had alles te maken met het 10-jarig jubileum van het woon- en zorgcentrum. Met de wafelmiddag wordt een week vol feestelijk vertier afgesloten.

Door Dinès Quist

De bewoners van het verpleeghuis hebben de hele week al kunnen genieten van uiteenlopende activiteiten. Zo zijn zij al een middag vermaakt met muziek door het professionele muziekduo ‘Foeks’. Op donderdag genoten de bewoners van een gezichts- en handbehandeling tijdens een beautydag. Op de laatste dag van de feestelijke week zijn familieleden en mantelzorgers uitgenodigd om samen met de bewoners een wafeltje te eten. Vanwege het regenachtige weer is het terras naar de entreehal verplaatst. Daar wordt genoten van de lekkernij, onder het genot van live muziek van de ‘muziek-vrijwilligers’.

Fijn wonen, fijn werken
“Hof van Flierbeek is een verpleeghuis van Careaz dat tien jaar geleden als een extra woonvoorziening is gerealiseerd,” vertelt welzijnscoach Rieke Vreeman. “In de oude Antoniushove was destijds niet genoeg ruimte voor zorg-intensieve bewoners. Het Hof van Flierbeek werd ingericht met de ruimte en faciliteiten die nodig waren voor deze doelgroep.” Het zorgcentrum ligt midden in de woonwijk Flierbeek en kijkt uit op het water. “Het is een fijne plek om te werken. Niet alleen door de prettige ligging maar ook omdat we met 38 kamers relatief klein zijn. Dat kleinschalige is overzichtelijk en het is hier rustig. De lijntjes zijn kort, waardoor we snel kunnen handelen. Er is in de afgelopen tien jaar niet veel verandering nodig geweest aan het gebouw. Wel krijgen we binnenkort zogenaamde ‘veilige deuren’, dat zijn slimme deuren die ervoor moeten zorgen dat dementerende bewoners niet op eigen gelegenheid naar buiten kunnen. Voor de bewoners die wel alleen naar buiten mogen, gaat de deur gewoon open.”

Samen met de kinderen 
Hof van Flierbeek bevindt zich naast Humankind kinderopvang, zij zoeken regelmatig de samenwerking op. “Dat doen we om jong en oud met elkaar in verbinding te brengen. We merken dat zowel de kinderen als de ouderen daar plezier aan beleven. Zo komen de peuters eens in de maand bij ons op bezoek om spelletjes te spelen. Ook komen de leerlingen van de St. Jorisschool af en toe voor een activiteit, op pannenkoekendag bijvoorbeeld, dan komen ze pannenkoeken bakken voor de bewoners.

Vrienden van Antoniushove
De wafelkraam op de laatste jubileumdag van Hof van Flierbeek is bekostigd door ‘Vrienden van Careaz Anoniushove’. De stichting zet zich in om met materiële steun het leven van de bewoners te verbeteren. Dat doen ze voor de zorgcentra Antoniushove, Patronaatshof en Hof van Flierbeek. Voorzitter De Nooijer vertelt: “We wilden graag wat betekenen voor Hof van Flierbeek, want er gaat veel aandacht uit naar het veel grotere Antoniushove, maar wij zijn er ook zeker voor de bewoners van Hof van Flierbeek.” Een delegatie van de stichting is gekomen om het zorgcentrum te feliciteren met hun jubileum en zij eten graag een wafeltje mee.

Wafels eten in de hal van Careaz Hof van Flierbeek ter ere van 10-jarig bestaan. Foto: Dinès Quist
Bestuursleden Vrienden van Antoniushove eten wafels tijdens de afsluiting van de jubieumweek. Vlnr: H. de Nooijer, B. Hoenderboom, J. te Welscher en H. Bokkers. Foto: Dinès Quist
Muzikaal vermaak tijdens 10-jarig jubileum Careaz Hof van Flierbeek. Foto: Dinès Quist

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant