Floris Eskes in de sportzaal van VersGras in Groenlo. Foto: Mark Ebbers
Floris Eskes in de sportzaal van VersGras in Groenlo. Foto: Mark Ebbers

Vitaal Markt bij VersGras

Zorg

GROENLO - Sinds ruim een jaar heeft VersGras, praktijk voor fysio- en manuele therapie, een afdeling VersGras Vitaal. Met een aanbod aan producten en diensten buiten het reguliere (para-)medische circuit om. Om mensen nader kennis te laten maken met de mogelijkheden, is er op vrijdag 19 april een VersGras Vitaal Markt. Daar presenteren verschillende therapeuten van de Maatschap voor Fysio- en Manuele therapie zich samen met diverse andere ondernemers op het gebied van gezondheid en vitaliteit. Floris Eskes, fysiotherapeut bij VersGras, is een van de organisatoren van de open dag.

Door Mark Ebbers

“Mensen kunnen door vitaler te worden hun kwaliteit van leven verbeteren”, stelt hij. “Men beseft vaak niet dat er wel degelijk iets te doen is aan bepaalde ongemakken, aan problemen waarvoor misschien geen reguliere medische behandeling nodig of mogelijk is. Mede daarom is VersGras Vitaal in het leven geroepen. Het ‘6 domeinen traject’ is hier een onderdeel van. Dit traject gaat over een interactie tussen slaap, stress, immuunsysteem, bewegen, voeding en ademhaling. Deze domeinen zorgen gezamenlijk voor een vitaal en veerkrachtig lichaam.” Floris benadrukt: “Een traject bij VersGras Vitaal heeft een medisch doel en daarbij is het breder dan alleen het fysieke aspect. Maar het is bijvoorbeeld geen sportschool waar je voor onbepaalde tijd aan het trainen bent.”

Breed spectrum
Met de komende Vitaal Markt willen Floris en zijn collega’s, samen met verschillende lokale ondernemers, de mogelijkheden laagdrempelig onder de aandacht brengen. “We willen mensen informeren en inspireren.”
De deelnemers aan de open dag zijn erkende professionals die onder andere actief zijn op het gebied van sportblessures, artrose, seksuele counseling, sportpodologie, de overgang, weerbaarheid, zelfverdediging, leven met kanker, yoga en ademtraining.

Welkom
De Vitaal Markt heeft een vrije inloop, aanmelden is niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden. Bij binnenkomst staat er een drankje klaar.
Iedereen is welkom, besluit Floris: “Om je vrijblijvend te informeren, voor jezelf of misschien voor iemand in je omgeving.”

Informatie
De VersGras Vitaal Markt is op vrijdag 19 april, van 15.00 tot 19.00 uur, aan de locatie van VersGras in Groenlo, Tramstraat 8.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant