Foto: PR
Foto: PR

Goedkoper tv-abonnement of toch liever voordelig streamen?

Partnerbijdrage

De afgelopen jaren zijn streamingsdiensten als paddenstoelen uit de grond geschoten. Hiermee krijg je een gigantisch aanbod aan films, series en documentaires tot je beschikking. Heerlijk, want je kijkt ook nog eens zonder reclame. Toch zijn veel mensen nog gek op reguliere tv. Dat heerlijk zappen langs kanalen, zo beland je in de leukste uitzendingen. Je kunt deze opties ook combineren, en mogelijk zelfs zonder er meer voor te gaan betalen.

Voordeliger televisie abonnement
Je sluit een tv-abonnement tegenwoordig af in combinatie met een internet abonnement. Wist je dat je flinke welkomstkorting in de wacht kunt slepen als je overstapt van aanbieder? Korting die oploopt tot wel €25 per maand, oftewel €300 per jaar. Komt in praktijk neer op zo’n 50% besparing.
Je kunt overstappen wanneer je niet gebonden zit aan een vast contract. Via de vergelijker ProviderCheck.nl kun je razendsnel internet en tv vergelijken aan de hand van een postcodecheck. De beste deal verschilt van moment tot moment, dus door op deze manier de actuele prijzen te vergelijken bespaar je meteen veel tijd. Bovendien gaat het maandbedrag voor zowel internet als televisie door over te stappen naar beneden.

Gratis zenders en streamingsdiensten bij abonnement
Iedere aanbieder heeft eigen deals voor je klaarstaan. En die gaan verder dan alleen een korting op het maandbedrag. Zo bieden Ziggo, Youfone en T-Mobile je op dit moment ESPN Eredivisie. Online.nl verrast je zelfs met gratis Film1, Starzplay, FilmBox en Canal+ Films & Series.
Ook hier is het aanbod weer wisselend, dus check zelf even de huidige cadeaus. Ook andere presentjes, zoals een gratis tv, soundbar of smartwatch, komen in het aanbod voorbij. Verder ontvang je bijvoorbeeld Replay TV of kun je opnemen. Neem die extra’s van de verschillende providers mee in je keuze, want je kunt hiermee ook weer extra besparen. Zo hoef je bijvoorbeeld geen los abonnement op ESPN of Canal+ Films & Series te nemen.

Proefperiodes bij streamingsdiensten
Streamingsdiensten Nederland? Er is meer dan genoeg keuze! Naast het populaire Netflix zijn daar bijvoorbeeld Amazon Prime, Disney+, Videoland, HBO Max, et cetera. Wil je net die ene film of serie kijken, blijkt hij misschien weer net op een andere streamingsdienst te staan. En hoewel de afzonderlijke abonnementen meestal niet verder oplopen dan een tientje per maand, kom je toch best prijzig uit als je op al die diensten een abonnement moet nemen.
Gelukkig is er een goede oplossing: je kunt gebruik maken van gratis proefperiodes van streamingsdiensten. Hiermee geniet je tot wel een maand gratis van films, series en documentaires. Zo kun je op je gemakje verschillende platformen testen en afwisselen, om vervolgens te bepalen welke jouw favoriet is. Niet alle streamingsdiensten bieden een gratis proefperiode. Voorbeelden zijn Canal Digitaal TV App (7 dagen), Videoland (14 dagen), Amazon Prime, Discovery Plus, NPO Plus en NLZiet (30 dagen).

Met ‘minder’ reclame uitzendingen terugkijken
Standaard reclame op tv neemt tijdens prime time al snel acht minuten in beslag. Zonde van de tijd zou je denken. Een oplossing is het installeren van de gratis apps van betreffende tv-zenders, zoals RTL XL en KIJK. Hierop zie je tal van programma’s terug, zonder dat je ervoor hoeft te betalen. Je kijkt nog steeds reclame, maar die duurt een stuk minder lang dan de reguliere tv-reclame. En dat scheelt je kosten voor een abonnement op bijvoorbeeld Videoland of NLZIET.

‘Dit artikel wordt u aangeboden door Providercheck. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.’

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna