Erix behaalt punt in slechte wedstrijd

Sport

LIEVELDE - Erix heeft zondag op het kunstgras van Rietmolen het maximale resultaat gehaald in een slechte wedstrijd. In een regenachtig en winderig Rietmolen werd het 1-1.

Erix begon nog wel redelijk goed aan de wedstrijd. In de 11de minuut verkeek de centrale verdediger van Rietmolen zich op een lange pass van achteruit. Rick ten Have reageerde goed op deze lange pass en dreigde alleen op de Rietmolen-doelman af te gaan. Rick werd rand 16 meter gevloerd en de discussie was wel/niet binnen de 16-meter. De scheidsrechter oordeelde dat de overtreding binnen de 16-meter werd gemaakt en kende Erix een penalty toe. Deze werd goed benut door Sem te Woerd door de bal onhoudbaar in de benedenhoek te schieten. 0-1. Hierna werd de wedstrijd steeds rommeliger. Beide ploegen hadden moeite om de bal in de ploeg te houden. In de 35ste minuut kreeg Rietmolen de eerste serieuze kans na een cornerbal. De bal viel voor de voeten van een Rietmolen-aanvaller maar deze kon de bal van dichtbij niet binnenwerken. Erix-doelman Tim Oude Elferink bracht redding met de voeten. De ruststand was 0-1.

Na rust bleef het spelbeeld onveranderd. Het veldspel bleef rommelig en de bal werd moeilijk in de ploeg gehouden. In de 54ste minuut kreeg Guus te Brake een goede kopkans na een goede voorzet vanaf de linkerkant door Duke Gralike. Rietmolen werd feller in de duels en Erix werd steeds meer teruggedrongen. In de 58ste minuut viel de gelijkmaker voor Rietmolen. De bal werd in eerste instantie op de paal geschoten maar op de rebound werd alert gereageerd. 1-1 en deze gelijkmaker was dan ook verdiend. Hierna probeerde Erix het wel maar het spel bleef rommelig en Erix bleef grossieren in veel foutieve passes. Veel kansen werden er ook niet gecreëerd. In de 77ste minuut schoot Rick ten Have buiten de 16-meter hard en laag in de benedenhoek. Maar deze inzet werd goed gepakt door de Rietmolen-doelman. De slotfase verliep hectisch. Eerst kreeg een Rietmolen aanvaller zijn tweede gele kaart (dus rood) na commentaar op de scheidsrechter. Niet veel later, in de 90ste minuut, leek alles toch nog goed te komen voor Erix. Na een cornerbal leek Sem te Woerd de winnende treffer binnen te koppen. Echter keurde de scheidsrechter het doelpunt af wegens een overtreding. In de daarop volgende situatie maakte Rietmolen de 2-1 maar werd dit doelpunt ook afgekeurd, ditmaal wegens buitenspel. De eindstand bleef daardoor 1-1.

De wedstrijd verdiende vanmiddag geen winnaar. Daarvoor was het spel, vooral aan Erix-zijde, te matig. Volgende week maandag, 2e Paasdag, speelt Erix de uitwedstrijd tegen S.V.B.V. in Barchem.