Afbeelding

Erix overtuigend winnaar in ‘Kleine Derby van Oost Gelre’

Sport

LIEVELDE - Erix heeft zondagmiddag in Vragender overtuigend gewonnen van KSV. Het werd maar liefst 1-4.

KSV opende verrassend fel. In plaats van een verdedigende tactiek probeerde het Erix onder druk te zetten. Maar Erix wist zich onder deze druk goed uit te voetballen. In de 5de minuut scoorde Juup te Woerd de 0-1 na een goede dieptepass van Rob van Ittersum. KSV bleef volharden in de aanvallende speelwijze en in de 7de minuut had het bijna succes. De spits van KSV werd de diepte ingestuurd maar deze kans werd ternauwernood onschadelijk gemaakt door de Erix-defensie. KSV speelde de bal direct de diepte in en probeerde hiermee gevaarlijk te worden. Erix kwam gaandeweg de eerste helft steeds beter in de wedstrijd en kreeg ook meer controle. In de 37ste minuut scoorde Rick ten Have de 0-2 na een goede combinatie met Duke Gralike waarbij de KSV-defensie werd uitgespeeld. De ruststand was 0-2 in het voordeel van Erix en deze stand was ook verdiend gezien het spelbeeld.

Na rust probeerde KSV het wel maar Erix was simpelweg beter aan de bal en in het positiespel. Maar dit leidde in het begin van de tweede helft niet tot grote mogelijkheden. In de 71ste minuut viel pas de 0-3 door Rick ten Have. Na een goede steekpass van Luuk Weenink verscheen Rick alleen voor de KSV-keeper, omspeelde deze en scoorde beheerst. Dit was de definitieve beslissing. In de 73ste minuut werd het zelfs 0-4 door Guus te Brake na goed voorbereidend werk van Duke Gralike. Duke werd de diepte in gestuurd en legde de bal vanaf de linkerkant goed voor het KSV-doel waarbij Guus de bal eenvoudig kon binnenlopen. Ook bij deze aanval werd de KSV-defensie uitgespeeld. In de 89ste minuut scoorde KSV nog de 1-4 uit een kopbal na een vrije trap. Hierbij was de Erix-defensie even niet alert. Eindstand 1-4.

Erix heeft vanmiddag op overtuigende wijze gewonnen van KSV en strijdt samen met Rekken om het kampioenschap in de vijfde klasse B. Rekken heeft een punt meer en een wedstrijd minder gespeeld. Dus Erix moet hopen dat Rekken punten laat liggen en dat het zelf steeds blijft winnen. Aanstaande zondag 21 april is Erix vrij en op 28 april staat de thuiswedstrijd tegen S.V.B.V. op het programma.