Irma van Zutphen samen met de leden van Just4Fun Biking. Foto: Rick Mellink
Irma van Zutphen samen met de leden van Just4Fun Biking. Foto: Rick Mellink

Duofiets voor Estinea Oostervoort

WINTERSWIJK - Zaterdag 21 april vond op de Estinea woongroep Oostervoort een bijzonder moment plaats. De bewoners ontvingen een prachtige nieuwe duofiets. De laatste wens van Peter van Zutphen ging hiermee in vervulling.

Op 23 november overleed Peter van Zutphen, fanatiek mountainbiker en boegbeeld van zijn club Just 4 Fun Biking Lichtenvoorde. Peter was grondlegger van het fietsen met de bewoners van woongroep Oostervoort. Sinds drie jaar gaan de bikers van Just 4 Fun een aantal keren per jaar een ritje maken met deze bewoners. Omdat een fiets regelmatig kapot was, werd twee jaar geleden het idee geopperd om een nieuwe fiets aan te schaffen, maar het aanboren van de nodige financiële middelen bleek nog niet zo eenvoudig. Peters laatste wens was dat er geen bloemen op zijn uitvaart gegeven zouden worden, maar een donatie voor een nieuwe fiets. Hieraan werd massaal gehoor gegeven. De afgelopen maanden hebben de leden van Just 4 Fun, in goed overleg met Peters vrouw Irma, hard gewerkt om de aanschaf van de fiets te realiseren. Afgelopen zaterdag was het moment daar. In het bijzijn van familie, begeleiders van Estinea, familie van de bewoners en de Just 4 Fun leden onthulden Irma en haar zonen Lars en Stijn de fiets. Het eerste ritje was voor de Just 4 Fun voorzitter Gien Weelink en Anita, één van de bewoners die niet kon wachten tot ze mee mocht.
In zijn toespraak memoreerde Weelink hoe het fietsen met de bewoners ontstaan is en hoe de aanschaf van de fiets tot stand was gekomen. Hij sprak dank uit voor de inzet van iedereen die er bij betrokken is geweest. Ook noemde hij hoe bijzonder het fietsen met de bewoners is voor de leden van Just 4 Fun en sprak hij de hoop uit dat dit moment ook een inspiratiebron voor anderen mag zijn om gelijke initiatieven te ontplooien. Hij sloot af met: "Bedankt, Peter!"

Meer berichten