Artist impressie nieuwbouw Werenfriedstraat Zieuwent.
Artist impressie nieuwbouw Werenfriedstraat Zieuwent.

‘Wonen in Zieuwent’, een bijzonder project

Wonen

ZIEUWENT - Het gaat hard met de verkoop van de woningen op het nieuwe plan aan de Werenfriedstraat in Zieuwent. Veluwezoom Verkerk ontwikkelt hier in samenwerking met KAPA Vastgoed nieuwbouwwoningen voor starters en ouderen. Het initiatief voor het nieuwe plan kwam van Zieuwents Belang en de gemeente Oost Gelre. Samen willen ze ouderen en jongeren een plek geven in het dorp. 

Door Kyra Broshuis

In het groen
Vooral heel groen opgezet, zo omschrijft Sabine van der Kamp, planvoorbereider bij Veluwezoom Verkerk Bouw B.V., het plan. “En wat bijzonder is, is dat we samen met Zieuwents Belang en de gemeente de uitgangspunten voor de nieuwbouw hebben geformuleerd. Het gaat om een plan dat midden in het dorp ligt en waarbij we goed hebben gelet op de afstand tot de bestaande bebouwing. De woningen zijn energieneutraal en dat is meer dan vanuit het bouwbesluit vereist is. We hebben hiermee een extra stap genomen, heel belangrijk voor de energietransitie.”

Starters en ouderen
De samenwerking met Zieuwents Belang, de gemeente én de buurt heeft geresulteerd in een plan met mogelijkheden voor starters en ouderen. Daar is in Zieuwent ook echt behoefte aan. “In een groene omgeving hebben we nu aan de ene kant van het plan acht rijwoningen die heel interessant zijn voor starters of kleinere huishoudens, en aan de andere kant riante levensloopbestendige woningen. Deze woningen hebben een slaapkamer en badkamer op de begane grond, maar het is ook mogelijk om een slaapkamer en badkamer op de verdieping te realiseren. Aan de noordkant van het plan zijn vier riante bouwkavels, daarvan is er nog één beschikbaar. “Mensen kunnen hierbij zelf kiezen voor een architect en aannemer.”

Warm nest
Voor Van der Kamp is het duidelijk dat Zieuwent een heel sterke eigen identiteit heeft. “Het dorp heeft een rijk verenigingsleven, je komt daar wel in een warm nest terecht. Zieuwents Belang heeft zich hard gemaakt voor deze ontwikkeling en samen hebben we gezocht naar de mogelijkheden voor starters. Wij hebben daarbij niet bezuinigd op kwaliteit. Dat zie je terug in de architectuur van de woningen. Het hout dat gebruikt is in de gevel past mooi bij de erfopzet van het plan, dat sterk refereert aan een boerenerf. Helemaal passend in de omgeving.”

Belangstelling voor dit plan? Er zijn nog enkele woningen beschikbaar. De verkoop is in handen van Steentjes Makelaars.


www.woneninzieuwent.nl

www.steentjes.nl 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna