Inge de Wit vertrekt bij SKB. Foto: aRViD RensKers @outlook.com

Inge de Wit vertrekt bij SKB. Foto: aRViD RensKers @outlook.com

aRViD RensKers @outlook.com

In het SKB maken de mensen het verschil

Zorg

In het SKB maken de mensen het verschil

Beste mensen,

Dit is mijn laatste column als bestuurder van SKB Winterswijk. Per 1 maart verlaat ik de Oost-Achterhoek en begin ik aan een nieuwe uitdaging bij het Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam. 

Afscheid nemen betekent terugkijken. In september 2021 begon mijn avontuur in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix. Ik herinner me het nog goed. Vanaf het eerste moment voelde ik de warmte en bevlogenheid van de collega’s bij hun patiënten en hun werk. En dat gevoel is niet meer weggegaan. Terugkijkend op de afgelopen 2,5 jaar stel ik vast dat er voor patiënten mooie zaken zijn bereikt

Samen met de zorgpartners om ons heen hebben we ons sterk gemaakt voor het behoud van de acute zorg in deze regio. Heel belangrijk voor alle inwoners, met name voor het stijgend aantal kwetsbare ouderen. Dankzij onze gezamenlijke inspanningen is er sinds een tijdje geriatrisch spoedteam. Zo kunnen we ouderen met een kwetsbare gezondheid op de spoedeisende hulp nog beter begeleiden. Dag en nacht staan zij klaar staan om de best mogelijke zorg te leveren, op de spoedeisende hulp, de andere afdelingen in het ziekenhuis en als het nodig is in overleg met de specialist uit het verpleeghuis en de wijkverpleegkundige. Daar mogen we trots op zijn. Zoals we ook trots zijn op de zorg voor onze jongere patiënten. Alles is erop gericht om het verblijf in het ziekenhuis voor iedereen zo aangenaam mogelijk te maken. Maar wat is er fijner dan heerlijk met je pasgeboren kindje naar huis te kunnen? Sinds een tijdje kunnen baby’s met geelzucht eerder naar huis. Dankzij een speciaal slaapzakje kunnen zij nu vaak thuis met fototherapie behandeld worden. Dit lijkt iets kleins maar voor ouders en hun kindje maakt dit een groot verschil.  

De afgelopen jaren is er hard gewerkt om de zorg voor u nog beter toegankelijk te maken. En met succes. Via de BeterDichtbij-app kunt u vragen die geen spoed hebben nu rechtstreeks stellen aan uw behandelend arts. Op een moment dat het u uitkomt. Daarnaast kunt u via het patiëntportaal Mijn SKB op de website niet alleen uw medisch dossier inzien, maar ook steeds meer zaken zelf regelen. Via ditzelfde portaal wordt u ook herinnerd aan uw afspraken in het ziekenhuis. Het SKB werkt continu aan nóg betere zorg. Omdat de input van Achterhoekers hierbij cruciaal is, werken we sinds vorig jaar met een SKB panel. Inwoners en patiënten geven hierin hun mening over de zorg en onderwerpen die hier mee te maken hebben. 

Op de ranglijst van Zorgkaart Nederland stond het SKB de afgelopen jaren in de top 3 van beste ziekenhuizen. De reden laat zich raden. In Streekziekenhuis Koningin Beatrix maken de mensen het verschil. Onze medewerkers zorgen als één grote familie voor hun patiënten. Dat is heel bijzonder en iets om te koesteren.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna